Tannine, 2 september 2020

Nummer 2, september 2020

Slimme keuzen in lastige tijden

Dit is de tweede editie van ons NWG-blad Tannine. Tannine “nieuwe stijl” is eigenlijk uit nood geboren omdat Corona het moeilijk maakt om ons verenigingsleven met elkaar te beleven, maar wij wel graag met elkaar in contact wilden blijven.

Lees meer …..

In de buurt blijven en veilig genieten

In deze unieke en gekke tijd blijft het voor mij “in de buurt blijven en veilig genieten”. Ik pak iedere dag mijn fiets en trek erop uit, Noord Holland wat ben je toch mooi!

Lees meer …..

Tips omgang met Corona

Een bijzondere tijd – de afgelopen maanden – in menig opzicht. Ik hoop van harte dat het goed met jullie gaat, na deze onzekere tijd van Corona. En dat jullie ook toch nog mooie wijnen hebben mogen proeven.

Lees meer …..

COVID-proof wijnproeverij in Breda

Na maandenlange verplichte rust op het proeverij-front wilden we als afdeling Breda in Juli toch graag weer een begin maken met de core-business van de NWG: het organiseren van wijnproeverijen! Onze proeflocatie Horecaschool “de Rooi Pannen” in Breda was helaas gesloten, maar onze “oude” gastheer Amrath hotel Brabant wilde ons graag ter wille zijn met ruimte, stokbrood en kaas – de rest regelen we zelf wel !

Lees meer …..

De jaarlunch van Wijngilde Arnhem in Klein Hartenstein, Oosterbeek.

Elk jaar houden we een diner of lunch met introducés. In verband met de Covid 19 regels, was het maar de vraag of we onze jaarlunch zouden kunnen houden. Uiteindelijk was het gelukt om een mooie en covid 19 geschikte locatie te vinden om daar 5 juli de jaarlunch te houden met in totaal 19 gasten.

Lees meer …..

Puzzels, oplossing en een nieuwe breinbreker

Oplossing prijsvraag uit nummer 1

  8           Barbera, sloot aan op 1 vertikaal: CabernetSauvignon
19          Rulaender, sloot aan op 17 vertikaal: CabernetFranc
7           Aligoté, sloot aan op 6 vertikaal: Viognier
12           Aleatico, sloot aan op 1 vertikaal: CabernetSauvignon
16           Malvasia, sloot aan op 11 vertikaal: Palomino

Lees meer …..

 Colofon

Lees meer …..