Den Haag

Een Nederlands Wijngilde, dat al sinds 1981 bestaat en 11 afdelingen heeft, maar nog géén afdeling in Den Haag?! Toen wij, Rob (37), Wouter (29) en Joep (31), dit hoorden, staken we de koppen bij elkaar en namen we het heft in eigen handen; we besloten afdeling Den Haag op te richten. 

De afgelopen jaren zijn we steeds meer wijnfanaten geworden. Voor Rob begon dit echt toen hij ontdekte dat wijn een gerecht nóg beter kan maken. De laatste tijd onderzoekt hij de wereld van natuurwijn. Wouter heeft grote interesse in wijnen uit de (nog) minder bekende wijnlanden, zoals Macedonië en Tsjechië. Joep bezoekt regelmatig Piemonte, waar hij verliefd is geworden op de streek Monferrato en de prachtige Barbera wijnen. 

Drie jaar geleden richtten we met een klein vriendengroepje een wijnclubje op, dat eens in de zoveel weken een avond bij elkaar komt en zich richt op het zoeken naar de mooiste wijn-spijs combinaties. Aan de hand van deze avonden, enkele cursussen en recent een trip naar het zwaar getroffen, maar het nog altijd prachtige Ahrtal, is onze hongerigheid naar het proeven van wijn alleen maar toegenomen. Toen we via via over het bestaan van het Nederlands Wijngilde hoorden, was onze interesse dan ook al snel gewekt. 

We zien er heel erg naar uit om onderdeel te zijn van het Nederlands Wijngilde, en samen met enthousiaste leden leuke proeverijen te hebben en nog meer te leren over de wondere wereld van wijn. 

Op dit moment zijn we volop bezig met het plannen en regelen van een eerste proeverij. We hopen dat deze proeverij 24 november nog plaats kan vinden, maar zijn nog altijd op zoek naar een geschikte locatie. We hopen jong én oud aan te spreken, en richten ons op de inwoners van Den Haag en de aangrenzende gemeenten (Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, etc.). Alle tips en suggesties zijn natuurlijk van harte welkom, en weet ons bij interesse of vragen natuurlijk ook te vinden via  dit e-mailadres.

Hopelijk tot snel! 
Rob van Heumen, Wouter Aalberts en Joep van Heumen