Breda

Welkom bij Wijngilde Breda!

Jij hebt interesse in wijn? Je wilt meer van wijn weten en het liefst zou je vaker wijn willen proeven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Elke maand, behalve de maanden juli en augustus, organiseren wij een proeverij met een specifiek thema. Dat kan een wijnland zijn, een wijnstreek, een druivensoort. Je bent zo elk jaar verzekerd van tien boeiende proefavonden. De komende proefthema’s staan in de agenda vermeld.

Over Wijngilde Breda

De afdeling Breda van het Nederlands Wijngilde is een bourgondische wijnclub. Door het houden van maandelijkse proeverijen wordt de wijncultuur in Brabant voor iedereen toegankelijk.
Elke maand (zie de agenda) organiseert onze afdeling een proeverij. NWG-Wijnmeesters bepalen het thema op basis van de wensen van de leden. De proeverijen zijn voor iedereen die van wijn houdt te volgen. Starters en ervaren proevers wisselen informatie uit over de wijnen en hun herkomst.
De proeverij heeft altijd een thema bijv.: een land, een streek of een druivensoort. Het kan een cepageproeverij zijn maar ook een blindproeverij of wijnspijs avond.
Sinds eind 2020 is de vast lokatie van onze afdeling het nieuwe Hotel De Rooi Pannen in Breda. Op deze ruime lokatie hebben wij alle mogelijkheden om proeverijen te organiseren al dan niet met gebruik van de professionele keuken.
Voor meer informatie of om een proeverij bij te wonen neem contact op met Jan de Wijnman via onderstaande contact gegevens.
Wij zien u graag als introducee op een van onze proeverijen.

Over het Nederlands Wijngilde

Wijngilde Breda is een afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG). Het NWG is de grootste en leukste wijnproefvereniging van Nederland. We zijn in 1981 opgericht en tellen 300 leden. Er zijn een aantal afdelingen in het land waar mensen lid van kunnen worden. Leden hebben ook toegang tot proeverijen van andere afdelingen tegen betaling van de ledenprijs. Het NWG is niet commercieel, je kunt er dus geen wijn kopen. Wel kun je er je wijnkennis verbeteren en met gelijkgestemden de liefde voor wijn beleven onder een gezellige ambiance. Wil je meer informatie over het NWG?
Neem dan contact met Wijngilde Breda op.
Wij zijn graag bereid meer informatie te verstrekken, je lidmaatschap te regelen of verdere vragen te beantwoorden.