Sneek

Welkom bij Wijngilde Sneek!

Jij hebt interesse in wijn? Je wilt meer van wijn weten en het liefst zou je vaker wijn willen proeven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Elke maand, behalve de maanden juli en augustus, organiseren wij een proeverij met een specifiek thema. Dat kan een wijnland zijn, een wijnstreek, een druivensoort. Je bent zo elk jaar verzekerd van tien boeiende proefavonden. De komende proefthema’s staan in de agenda vermeld.

Voor wie?

Al onze leden hebben interesse in wijn en willen graag al proevend er meer over te weten komen. De kennis en de proefervaring van iedereen is erg divers. Er zijn leden die beroepsmatig met wijn te maken hebben, anderen weer helemaal niet. Sommigen zijn als vinoloog geslaagd. Soms is er nog geen kennis, maar wel belangstelling. Voorop staat dat we leren van elkaar in een gezellige ambiance. We gaan serieus om met het proeven van wijn, echter er is ook ruimte voor ontspanning en om contacten te leggen.

Naast de tien proefavonden worden er jaarlijks twee landelijke masterclasses georganiseerd, evenals een wijnproefwedstrijd. De kosten hiervan vallen buiten de contributie, omdat niet alle leden hier aan deelnemen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Binnen onze club hebben we één NWG-Wijnmeester. Deze stelt samen, in overleg met de leden, de thema’s van de proeverijen vast. Elk thema (wijnproefavond) wordt weer door een team van twee leden georganiseerd. Zij selecteren verschillende wijnen van het gekozen onderwerp. Deze wijnen worden op de proefavond één voor één, of per vergelijkbare set van twee of drie geproefd en met elkaar besproken. Het niveau van de te proeven wijnen is zodanig dat je een goed beeld krijgt van het gekozen thema. Er komen ook toppers op tafel. Wijnen die je niet elke dag thuis drinkt!

Wanneer, hoe en waar?

Onze proefavonden worden op de laatste dinsdag van de maand gehouden. De proeflocatie is 4-hospitality, Wolkammersstraat 4A, 8601 VB Sneek. Er is voldoende parkeergelegenheid. We beginnen om 20.00 uur. De avond wordt afgesloten onder het genot van een glas wijn met een stuk kaas, paté of iets lekkers uit de regio die we geproefd hebben. Rond 23.00 uur staat het einde van de avond gepland.

Kalenderjaar en kosten

Ons verenigingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar. De jaarcontributie bedraagt € 150,- per lid per jaar. Er is een mogelijkheid om de jaarcontributie in twee termijnen te betalen, dan bedraagt de contributie € 160,- per lid per jaar. Introducees of aspirant leden betalen € 20,- per keer. Je hoeft niet te wachten tot een nieuw verenigingsjaar begint. De contributie wordt berekend over de komende maanden. Er zijn 10 proeverijen per jaar. De wijnen, stokbrood en hapjes worden door het proefteam verzorgd.

Over het Nederlands Wijngilde (NWG)

Het NWG is de grootste en leukste wijnproefvereniging van Nederland. We zijn in 1981 oprecht en tellen bijna 300 leden. Er zijn een aantal afdelingen in het land waar mensen lid van kunnen worden. Leden hebben ook toegang tot proeverijen van andere afdelingen tegen betaling van de ledenprijs. Het NWG is niet commercieel, je kunt er dus geen wijn kopen. Wel kun je er je wijnkennis verbeteren en met gelijkgestemden de liefde voor wijn beleven onder een gezellige ambiance.

Interesse om lid te worden?

Is je interesse gewekt? Heb je interesse om bij een volgende proeverij aanwezig te zijn, stuur dan een e-mail naar de secretaris . We geven je graag meer informatie over het programma en het lidmaatschap. Je hoeft niet te wachten tot een nieuw verenigingsjaar begint. De contributie wordt dan berekend over de nog komende avonden.