Arnhem

Welkom bij Wijngilde Arnhem!

Jij hebt interesse in wijn? Je wilt meer van wijn weten en het liefst zou je vaker wijn willen proeven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Elke maand, behalve de maanden juni, juli en augustus, organiseren wij een proeverij met een specifiek thema. Dat kan een wijnland zijn, een wijnstreek, een druivensoort. Je bent zo elk jaar verzekerd van negen boeiende proefavonden. De komende proefthema’s staan in de agenda vermeld.

Over Wijngilde Arnhem

Wij houden jaarlijks negen proeverijen op de tweede dinsdag van de maand van 20.00 tot ongeveer 22.00 uur. Deze proeverijen vinden plaats in zaal 3 van De Paperclip, Eiberstraat 16, 6883 EJ Velp. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn we op vakantie.
Onze leden (alleen of samen) verzorgen bij toerbeurt een proeverij waarbij we kiezen uit een jaarlijks “keuze menu” met maximaal acht flessen.
– Drie maal een vergelijkende gebieds- / streekproeverij.
– Drie maal een vergelijkende cépage (één druivensoort) proeverij.
– Eén maal een blindproeverij.
– Eén maal een vergelijkende druivensoort (twee tegenover elkaar) proeverij.
– Eén maal een verticale (dezelfde druif steeds ouder) proeverij.
De leden weten ongeveer een jaar van te voren wanneer hun proefavond zal plaatsvinden, zij kunnen dan aangeven welke keus er gemaakt zal worden uit de negen beschikbare proefavond varianten. Deze definitieve keus zal zo spoedig mogelijk worden ingeleverd bij de NWG-wijnmeester zodat met het versturen van de uitnodiging de proeflijst alvast kan worden bestudeerd door de leden.
De te proeven wijnen (6 tot maximaal 8 flessen) mogen een willekeurige prijs hebben ( € 5,00 tot € 40,00) met een maximaal budget per proeverij van € 160,00.
Bij de proeverij wordt geregeld de geurdoos ingezet als inleiding vóór de proeverij.

Naast de proeverijen hebben we een “eindejaarsdiner” in de zomer. De kosten worden gedeeld en iedereen neemt een mooie fles wijn mee. Wij organiseren jaarlijks een wijnreis. Onze wijnreis is in mei of september. Leden kunnen zich hiervoor inschrijven en één of twee leden organiseren de reis.
Middels contacten met andere NWG afdelingen kunnen proeverijen aldaar worden bijgewoond. Via de website (www.nederlandswijngilde.nl) is alle informatie door NWG leden te volgen.
Het lidmaatschap bedraagt € 100,00 waarvan € 10,00 wordt afgedragen aan het landelijk wijngilde. Introducees betalen € 15,00 per avond.

Per proefavond betalen de aanwezige leden, naast de al eerder genoemde
jaarlijkse € 100,00, €5,00 om de kosten van de proeverijen te dekken zodat de contributie laag kan blijven.

Over het Nederlands Wijngilde

Wijngilde Afdeling Arnhem is een afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG). Het NWG is de grootste en leukste wijnproefvereniging van Nederland. We zijn in 1981 opgericht en tellen 300 leden. Er zijn een aantal afdelingen in het land waar mensen lid van kunnen worden. Leden hebben ook toegang tot proeverijen van andere afdelingen tegen betaling van de ledenprijs. Het NWG is niet commercieel, je kunt er dus geen wijn kopen. Wel kun je er je wijnkennis verbeteren en met gelijkgestemden de liefde voor wijn beleven onder een gezellige ambiance. Wil je meer informatie over het NWG?
Neem dan contact met Wijngilde Arnhem op.
Wij zijn graag bereid meer informatie te verstrekken, je lidmaatschap te regelen of verdere vragen te beantwoorden.