Amsterdam

Welkom bij Wijngilde Amsterdam!

Jij hebt interesse in wijn? Je wil meer van wijn weten en het liefst zou je vaker wijn willen proeven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Elke maand, behalve de maanden juli en augustus, organiseren wij een proeverij met een specifiek thema. Dat kan een wijnland zijn, een wijnstreek of een druivensoort. Je bent zo elk jaar verzekerd van tien boeiende proefavonden. De komende proefthema’s staan in de agenda vermeld.

Wie zijn wij?

Wijngilde Amsterdam is een nieuwe afdeling binnen het Nederlands Wijngilde. We zijn opgericht in maart 2017 en tellen 20 leden. Onze ambitie is om te groeien naar 25 leden. Geïnteresseerden kunnen tweemaal als introducee deelnemen voor zij besluiten lid te worden.

Voor wie?

Onze leden hebben interesse in wijn en willen graag al proevend er meer over te weten komen. De kennis en de proefervaring van iedereen is divers. Er zijn leden die beroepsmatig met wijn te maken hebben, anderen weer niet. Voorop staat dat we leren van elkaar in een gezellige ambiance. We gaan serieus om met het proeven van wijn, maar er is ook ruimte voor ontspanning en om contacten te leggen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Onze NWG-wijnmeester stelt in overleg met de leden de thema’s van de proeverijen vast. Er worden ongeveer tien verschillende wijnen van het gekozen thema geselecteerd. Deze wijnen worden tijdens de bijeenkomst geproefd en met elkaar besproken. Er komen ook toppers op tafel. Wijnen die je niet elke dag thuis drinkt! Leden worden aangemoedigd zelf ook een proeverij te verzorgen.

Wanneer, hoe en waar?

Onze proefavonden worden gehouden op de eerste woensdag van de maand. Dat doen we in het proeflokaal van Karakter Wijnimport in Amsterdam-Noord. We beginnen om 19.30 uur. De avond wordt om ongeveer 22.00 uur afgesloten met een stukje kaas, paté of iets lekkers. Leden ontvangen een doosje glazen, die ze zelf elke keer meenemen naar de proeverijen. Voor kwispedoors wordt gezorgd, maar als je het fijn vindt mag je natuurlijk ook je eigen exemplaar meenemen.

Kalenderjaar en kosten

Ons verenigingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar. De jaarcontributie bedraagt € 77,50 per lid. Er zijn 10 proeverijen per jaar. Voor de proeverij betaal je € 17,50 per keer. Introducees of aspirant leden betalen € 30 per keer. Je hoeft niet te wachten tot een nieuw verenigingsjaar begint. De contributie wordt berekend over de komende maanden.

Over het Nederlands Wijngilde

Wijngilde Amsterdam is een afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG). Het NWG is de grootste en leukste wijnproefvereniging van Nederland. We zijn in 1981 opgericht en tellen 300 leden. Er zijn een aantal afdelingen in het land waar mensen lid van kunnen worden. Leden hebben ook toegang tot proeverijen van andere afdelingen tegen betaling van de ledenprijs. Het NWG is niet commercieel, je kunt er dus geen wijn kopen. Wel kun je er je wijnkennis verbeteren en met gelijkgestemden de liefde voor wijn beleven onder een gezellige ambiance. Wil je meer informatie over het NWG? Klik dan hier!

Interesse om lid te worden?

Is je interesse gewekt? Neem dan contact met ons Wijngilde.

Wij zijn graag bereid meer informatie te verstrekken, je lidmaatschap te regelen of verdere vragen te beantwoorden.

Proeflocatie Wijngilde Amsterdam,
Karakter Wijnimport, Grasweg 51, 1031 HX Amsterdam