Gouda

Welkom bij Wijngilde Gouda!

Jij hebt interesse in wijn? Je wilt meer van wijn weten en het liefst zou je vaker wijn willen proeven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Elke maand, behalve in de zomermaanden en december, organiseren wij een proeverij met een specifiek thema. Dat kan een wijnland zijn, een wijnstreek, een druivensoort. Je bent zo elk jaar verzekerd van acht boeiende proefavonden. De komende proefthema’s staan in de agenda vermeld.

Wie zijn wij?

Het Wijngilde Gouda is een enthousiaste club van ruim 25 wijnliefhebbers, die al decennia maandelijks bij elkaar komen in Reeuwijk (ZH) om van wijn te genieten. Dit gebeurt door serieus proeven, gezellig kletsen en door van elkaar te leren. We laten ons zeker niet intimideren door mensen met “kennis”.
Ons motto is: Leer je eigen waarde rondom wijn.

Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen een aantal keren meeproeven zonder verplicht lid te worden. Hiervoor geldt een speciale financiële regeling.

Voor wie?

Onze leden hebben interesse in wijn en willen graag al proevend er meer over te weten komen. De kennis en de proef ervaring van iedereen is heel divers. Er zijn leden die beroepsmatig met wijn te maken hebben, anderen omdat ze geïnteresseerd zijn. Voorop staat dat we leren van elkaar in een gezellige ambiance. We gaan serieus om met het proeven van wijn, maar er is ook ruimte voor ontspanning en om contacten te leggen.

Hoe gaat het in z’n werk?

Onze “wijnmeesters” stellen in overleg met het bestuur de thema’s van de proeverijen vast. Er worden 10 -12 verschillende wijnen van het gekozen thema geselecteerd. Deze wijnen worden tijdens de bijeenkomst geproefd, beoordeeld en met elkaar besproken. Er komen ook toppers op tafel. Wijnen die je niet elke dag thuis drinkt! Inbreng van de leden wordt zeer gewaardeerd!

Wanneer, hoe en waar?

Onze proefavonden worden gehouden op de laatste maandag van de maand. Dat doen we in het Zalencentrum De Brug te Reeuwijk. We beginnen om 20:00 uur. De avond wordt om 22.30 uur en afgesloten met een stukje kaas. Leden ontvangen een doosje met drie glazen, die ze zelf elke keer meenemen naar de proeverijen. Voor stokbrood, water en spuugbakken wordt gezorgd.

Kalenderjaar en kosten

Ons verenigingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar. De jaarcontributie bedraagt € 135,- per lid. Er zijn acht proeverijen per jaar. ( zomermaanden en de maand december vallen uit) Voor de proeverij betaal je verder geen extra kosten. Introducees of aspirant leden betalen bij een eerste bezoek € 10,- en daarna € 25,- per proeverij. Je kunt elk moment lid worden. De contributie wordt berekend naar rato van het aantal komende proeverijen in het resterende verenigingsjaar.
Naast deze reguliere wijnavonden proberen wij elk jaar een wijnreis te organiseren, van een aantal dagen naar een van de vele wijngebieden in Europa, de kosten daarvan worden uiteraard extra aan de deelnemers belast.

Over het Nederlands Wijngilde

Wijngilde Gouda is een afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG). Het NWG is de grootste en leukste wijnproefvereniging van Nederland. We zijn in 1981 opgericht en tellen 300 leden. Er zijn een aantal afdelingen in het land waar mensen lid van kunnen worden. Leden hebben ook toegang tot proeverijen van andere afdelingen tegen betaling van de ledenprijs. Het NWG is niet commercieel, je kunt er dus geen wijn kopen. Wel kun je er je wijnkennis verbeteren en met gelijkgestemden de liefde voor wijn beleven onder een gezellige ambiance. Wil je meer informatie over het NWG? Klik dan hier

Interesse om lid te worden of een proeverij bij te wonen?

Is je interesse gewekt, neem dan contact met Wijngilde Gouda op.
Wij zijn graag bereid meer informatie te verstrekken, je lidmaatschap te regelen of verdere vragen te beantwoorden.

Deelnemen aan een proeverij?

Aanmelden bij de secretaris, klik hier. Betaling achteraf op nota via de penningmeester.