Maastricht

Woon je in Nederlands of Belgisch Limburg? Wellicht een beetje in de buurt van Maastricht? Je houdt van wijn, bent nieuwsgierig en wilt graag geregeld proeven met gelijkgestemden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Elke maand, behalve in juli en augustus organiseren we een proeverij met een specifiek thema. Dat kan bijvoorbeeld een wijnland zijn, een wijnstreek of een druivensoort. Als lid van onze afdeling ben je verzekerd van zeven boeiende proefavonden. De komende avonden en thema’s staan in de agenda vermeld.

Wie zijn wij?

Wijngilde Maastricht is een relatief nieuwe afdeling binnen het Nederlands Wijngilde. We zijn opgericht in juni 2021. We zijn een niet-commerciële laagdrempelige afdeling van en voor wijnliefhebbers.

Voor wie?

Om lid te worden van onze afdeling is kennis en ervaring niet nodig. Enthousiasme en nieuwsgierigheid is ‘alles’ wat een lid nodig heeft.

Hoe gaat het in zijn werk?

Onze wijnmeester stelt in overleg met de leden de thema’s van de proeverijen vast. De geselecteerde wijnen worden tijdens de bijeenkomst geproefd en besproken. Op tafel komen bekende maar zeker ook minder bekende wijnen.

Wanneer, hoe en waar?

Onze proefavonden worden zeven keer per jaar gehouden. Dat doen we op onze sfeervolle locatie ‘Sociaal Centrum Eijsden’ Prins Hendrikstraat 21, 6245 ED Eijsden. Goed te bereiken met de auto én met openbaar vervoer. We starten om 19:30 en eindigen rond 22:00 met een passend hapje. Vooraf aanmelden voor een proeverij is verplicht. Voor de data van de proeverijen en de deadline zie de agenda.

Kalenderjaar en kosten

Ons verenigingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar. De jaarcontributie bedraagt € 65,00 per lid. De kosten voor een proeverij zijn maximaal € 20,00 voor leden. Introducés en aspirantleden betalen € 25,00 en mogen in beginsel maximaal drie keer deelnemen.

Interesse om lid te worden? Stuur dan een e-mail naar Wijngilde Maastricht

Over het Nederlands Wijngilde

Wijngilde Maastricht is een afdeling van het Nederlands Wijngilde (NWG). Het NWG is de grootste en leukste wijnproefvereniging van Nederland. We zijn in 1981 oprecht en tellen bijna 300 leden. Er zijn een aantal afdelingen in het land waar mensen lid van kunnen worden. Leden hebben ook toegang tot proeverijen van andere afdelingen tegen betaling van de ledenprijs. Het NWG heeft geen winstoogmerk en je kunt er geen wijn kopen. Wel kun je er je wijnkennis verbeteren en met gelijkgestemden de liefde voor wijn beleven onder een gezellige ambiance. Wil je meer informatie over het NWG? Klik dan hier!