COVID-proof wijnproeverij in Breda

Na maandenlange verplichte rust op het proeverij-front wilden we als afdeling Breda in Juli toch graag weer een begin maken met de core-business van de NWG: het organiseren van wijnproeverijen! Onze proeflocatie Horecaschool “de Rooi Pannen” in Breda was helaas gesloten, maar onze “oude” gastheer Amrath hotel Brabant wilde ons graag ter wille zijn met ruimte, stokbrood en kaas – de rest regelen we zelf wel !

Bij het Amrath hadden we de beschikking over de hele foyer; een ruimte van bijna 100m2, waar op goede afstand allemaal tafeltjes voor 2 personen waren weggezet; ruim voldoende voor de 20 leden die de Pinot Noir Wereld-Proeverij wilden bijwonen. Bij de ingang van de Foyer konden de leden zich desinfecteren met een handpomp en doekjes. Door de opzet met de tafeltjes zaten de leden ook ruim 1,5 meter van elkaar verwijderd en in het gangpad tussen de tafels was voldoende ruimte voor de Wijnmeester om uitleg te geven over de wijnen en tegelijk ik te schenken.

Op de afgesproken tijden kwam de hoofdkelner ons brood en kaas brengen op een verrijdbaar karretje in diverse schaaltjes , die de leden zelf over de tafels konden verdelen; zo hoefde de hoofdkelner niet in onze directe buurt te komen. Veilig voor hem en voor ons.

Na afloop konden we alles mooi laten staan voor de volgende bezoekers en waren de leden uitermate tevreden over zowel de wijnen van de proeverij alsook de gezellige en Covid-proof bijeenkomst. Op dinsdag 18 augustus staat daarom de volgende proeverij alweer gepland.

Voor de collega regio’s : zorg dat je voldoende ruimte hebt in je proeflokaal of zoek een andere (beter geschikte) locatie als het op de standaard locatie niet lukt. Het is leuk als de proeverijen doorgang kunnen vinden, maar dan wel veilig svp. Veel succes en plezier gewenst.

Jan van Asseldonk, NWG Wijnmeester Wijngilde Breda

Terug naar Tannine …..