Slimme keuzen in lastige tijden

Dit is de tweede editie van ons NWG-blad Tannine. Tannine “nieuwe stijl” is eigenlijk uit nood geboren omdat Corona het moeilijk maakt om ons verenigingsleven met elkaar te beleven, maar wij wel graag met elkaar in contact wilden blijven. Ik moet bekennen dat ik mijn bijdrage aan het eerste nummer nogal zwart beleefde omdat het de problematiek in schrille tonen schetste. Maar achteraf moet ik helaas constateren dat de rauwe werkelijkheid nog zwarter was dan ik mij had voorgesteld. Op dit moment leven wij gelukkig weer in een tijdperk van versoepelingen, maar de zorg blijft. Laten wij er het beste van hopen!

Hoe dan ook, onze vereniging moet alternatieve wegen vinden waarin wij ons bestaansrecht (her)ontdekken. Daar horen ook online-activiteiten bij. We hebben al verschillende voorbeelden van afdelingen voorbij zien komen. Geweldig! De live-proeverijen gaan binnenkort ook weer van start. Sommige afdelingen hebben in de vakantieperiode al een (1,5 meter) proeverij georganiseerd. We hebben de Corona tips en adviezen afkomstig van de verschillende wijnmeesters gebundeld. In een van de onderstaande artikelen komen we hier graag op terug.

Waar ik mij op ga verheugen is de NWG najaarsdag van 21 november in Zeist. Zoals bekend hebben wij de NWG voorjaarsdag 2020 laten vervallen in verband met de Corona-problematiek. Deze staat nu gepland op 24 april 2021. De ALV 2020 gebeurt tijdens het voorzittersoverleg op de najaarsdag. ALV punten dienen per afdeling te worden geïnventariseerd en stemgerechtigden brengen deze tijdens het overleg naar voren. Een uitzonderlijke aanpak, gegeven de situatie. Of er –zoals gewoonlijk- weer in de middag een mooie proeverij georganiseerd? We doen ons uiterste best. Je hoort binnenkort meer hierover!

Ronald van den Heuvel, landelijk voorzitter

Terug naar Tannine …..