Nooit meer dronken

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Zwitserse wetenschappers hebben een middel ontwikkeld dat de negatieve effecten van het drinken van alcoholische dranken aanzienlijk beperkt. Een product uit wei (= waterige fractie van melk) vormt na koken een gel. Deze gel wordt voorzien van een katalysator (naar verluidt goud!). Dit preparaat bindt reeds in de maag de alcohol en zorgt er zo voor dat deze (sterk beperkt) in de dunne darm komt. De aldus gebonden alcohol wordt enzymatisch omgezet tot azijnzuur en daarmee onschadelijk gemaakt. Onder “normale”  omstandigheden passeert de alcohol de maag om vervolgens vanuit de darm in de bloedsomloop. Via deze weg komt het in de hersenen met bekende sederende werking tot gevolg, maar ook in de lever, waar het uit het bloed gehaald wordt, waarbij de gezondheid schadelijke aldehydes ontstaan. Hier dus een dubbel positief effect: Je blijft helder en de lever en andere organen worden minder belast met het carcinogene (?) aldehyde.