Tannine 3, december 2020

Beste leden,

Na een moeilijk jaar gaan wij ook een Kerst en Oudjaar vol beperkingen beleven. Geen proeverijen, geen feestelijke diners, geen avontuurlijke wijnreizen, en vooral geen ontmoetingen met anders mensen met wie wij onze passies delen.

Lees meer ….

De duurste natuurlijk!
Geen onderwerp, waarmee je zo kunt amuseren als wijn. In de eerste plaats gaat het dan natuurlijk over de consumptie van de ‘Godendrank’, maar ervaringen met  wijndrinkers zijn vaak een bron van vermaak. Zo zat ik ooit in een klein, behoorlijk authentiek restaurant (type Osteria) in het hart van Toscane, toen vier Nederlanders aan een tafeltje in de buurt neerstreken.

Lees meer ….

Net nog vóór corona terug uit Chili

Tijdens onze vakanties proberen wij altijd een wijngebied of wijnproducent te bezoeken. Ja ook in Vietnam en in Myanmar.

Dit keer doorkruisten wij Chili van Vuurland naar de grens met Peru en eindigden wij in Casablanca, centraal gelegen tussen Santiago de Chili en Valparaiso.

Lees meer ….

Veranderende wijnwereld
Denkend aan Zwitserland en wijn , komt de gedachte aan Fendant / Chasselas al snel op. Toch is er de laatste 25 jaar veel veranderd in dit Alpen land. Zo is in het kanton Wallis (Valais)  in deze tijdsspanne ruim 1000 ha Chasselas verdwenen (ruim 20% van de totale oppervlakte).

Lees meer ….

Komkommertijd of keldertijd?

2020 was wel een heel bijzonder jaar – in menig opzicht. Bovendien een jaar waarin we als wijnliefhebbers en actieve gildeleden mooie proefavonden hebben moeten missen. De pogingen om na februari toch samen te komen, al dan niet virtuele proefsessies te houden, en met elkaar contact te houden – dat bleek best een hele uitdaging.

Lees meer ….

Puzzel

De oplossing van de puzzel uit editie 2 was:
FRANKEN. De verwijzing naar de aparte flesvorm was een duidelijke. Het lijkt er op dat wijndrinkers geen puzzelaars zijn, want er zijn weer geen oplossingen binnen gekomen. De redactie kan dus zelf genieten van de uitgeloofde flessen wijn ……….

Colofon

Derde editie Nieuwe Stijl, december 2020
Aan deze editie hebben meegewerkt
Ronald van den Heuvel, Landelijk NWG-voorzitter
Gies Stolze, Landelijk NWG-wijnmeester
Arjan (Wijngilde Amsterdam), Dirk (Wijngilde Gouda) en Wim (Wijngilde Nijmegen)

Volgende publicatie
Vierde editie, 15 maart 2021
Kopij s.p.v. 3 weken van tevoren inleveren aan

redactie@nederlandswijngilde.nl

Reageren?

redactie@nederlandswijngilde.nl