Een plus een is drie!

Het hebben van een sponsorpartner biedt vele voordelen voor een wijnclub. En heeft de partner hoogwaardige horeca-ervaring dat is er winst aan beide zijden. Wijngilde Amsterdam weet erover mee te praten.

Vanaf de start, drie jaar geleden, zijn wij maandelijks te gast bij het iconische Lloyd Hotel aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam. Wij de zaal, zij onze kennis. Een goede win/win. Hun sommeliers haken geregeld aan bij onze proeverijen. Af en toe een kritische blik op hun wijnkaart? Dat doen we graag!

Zij zorgen ook voor een goede aanvulling op onze wijnkennis. In december hadden we een wijn/spijs avond in hun restaurant georganiseerd. Bij het 4-gangen menu zetten wij een wijn van onze keuze naast hun keuze. Onze leden wisten niet welke wijn van wie was, dus het oordeel was eerlijk. Soms wonnen wij, soms het Lloyd. En kurkengeld? Dat woord kennen ze niet!

De beste wijn van die wijn/spijs avond, die me is bijgebleven, was de Vieux Chateau Certan Grand Vin Pomerol 2006 uit de wijnkelder van onze wijnmeester Joop. Bij de Steak Tartare met krokante bloemkool en piccalilly-schuim de beste match. Maar had je het hoofdgerecht wegelaten dan hadden we ons met deze magnum ook uitstekend vermaakt. Niets ten nadele van de keuken, maar de wijn steeg er bovenuit.

Het entreegerecht die avond, Pompoen en Pulpo zachtgegaard met roodlof en massala mayonaise heb ik daarna thuis geprobeerd na te maken. Maar eerlijkheidshalve… ik moet daar nog een beetje meer op oefenen. De Wachau Riesling Ried Junge, de favoriete keuze bij dit gerecht, heeft mijn avond gered.

Het hotel ligt er nu verlaten bij… Als ik er langs fiets doet het zeer. Vanwege Corona gesloten tot 31 mei. Ook daarna onzekerheid. Ik had gisteren contact met eventsmanager Majorie over de voorjaarsdag 2021 (24 april gaat het worden), die mij mailde dat ze aan het schilderen zijn. Het schept een band, maar uiteraard staan ze te popelen om gewoon weer aan de slag te gaan. Doen waar ze goed in zijn: gasten ontvangen en verwennen!

Wijngilde Amsterdam gaat na de zomer de draad weer oppakken. Van onze eerste proeverij, na deze rare en onwerkelijke tijd, gaan we een feestje maken! Niet gelijk beginnen met het proeven. Maar eerst aandacht voor elkaar met een goede bubbel en een lekker hapje! We kijken ernaar uit!

Joke Scholtens, Wijngilde Amsterdam

Terug naar Tannine