Concours le Vin en Direct

Het NK blindproeven is de nieuwe klassieker op de Nederlandse wijnagenda. Het NK is een sportieve, uitdagende competitie voor teams van 4 proevers, waarvan de winnaars zich plaatsen voor het WK in Frankrijk, een initiatief van het befaamde wijnmagazine La Revue du Vin de France.

Op 28 mei 2018 vond de eerste editie plaats en inmiddels zijn meerjarige afspraken gemaakt met diverse partners om deze competitie ook de komende jaren te kunnen organiseren.

De organisatie van het NK is in handen van Nijhuis Consultancy & Services met als nieuwe premium partner wijnimporteur Le Vin en direct uit Delden die o.a. de hoofdprijs ter beschikking stelt.

Het Nederlands kampioenschap blindproeven draagt de komende jaren de titel CONCOURS LE VIN EN DIRECT, waarmee Nijhuis de waardering voor de samenwerking met Le Vin en direct benadrukt.

De vorm en inhoud van de competitie zijn en blijven de verantwoordelijkheid van Nijhuis Consultancy & Servies en ook de inzet van de Nijhuis wisseltrofee is ongewijzigd.

Wel nieuw is de locatie waar de competitie zal plaatsvinden.
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg is de komende jaren de vaste plaats voor het NK en als vast moment is de laatste zondag van mei gekozen.

CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK blindproeven (en de strijd om de Nijhuis wisseltrofee) vindt plaats op zondagmiddag 26 mei 2019 in
Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg en deelname staat open voor iedere wijnliefhebber en -kenner in Nederland, professionele én particuliere.

Nijhuis Consultancy & Services, Le Vin en direct, Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten en alle partners van het NK blindproeven nodigen (dagen) alle Nederlands wijnproevers uit om hun kennis en ervaring te testen tijdens het CONCOURS LE VIN EN DIRECT.

Inschrijving is mogelijk via de site, waar ook het wedstrijdreglement en aanvullende informatie is te vinden.