Summerschool (A3)

Tweedaagse NWG Summerschool 6 en 7 juli 2024 Rotterdam
Japan & China Food Pairing door Akiko Tanaka

Wil je een sommelier en gastronoom van de Japanse en Chinese keuken worden? Maak dan nu kennis met de smaakexplosies van traditionele gerechten en bijpassende wijnen. De Summerschool is speciaal voor leden van het Nederlands Wijngilde (met partner). Introducees zijn welkom indien er voldoende plaats is.

Wie is Akiko Tanaka? Akiko heeft o.a. gewerkt in het Okura Hotel Amsterdam, Hotel New York in Rotterdam en in het Four Seasons Hotel in Hong Kong. In deze restaurants is haar passie voor wijn, fine dining en sake ontstaan. Gaandeweg ging het ondernemersbloed steeds meer kriebelen en inmiddels heeft ze samen met haar partner vier horecazaken in Rotterdam opgezet. Ze is de eerste Aziatische leermeester in Nederland en leidt koks en sommeliers op.

Zaterdag 6 juli Japan Food & Wine

13.00 uur Ontvangst en theoretisch kader.
14.50 uurProeverij van 10 Japanse gerechtjes met bijpassende wijnen. De producten zijn van hoge kwaliteit en met zorg geselecteerd. Bereiding is op eenvoudige wijze. Zo blijven de natuurlijke smaken behouden. Eenvoud en complexiteit zijn kenmerkend voor de Japanse keuken. Geen vegetarische opties.
16.30 uurEinde programma.

Blijf je overnachten of ga je na afloop terug naar huis? Ook voor zaterdagavond hebben we een leuk programma! Interesse? Kijk hieronder.

Zondag 7 juli China Food & Wine

11.30 uur Ontvangst en theoretisch kader.
12.30 uurProeverij van 10 Chinese gerechtjes met bijpassende wijnen. De producten variëren van vlees en vis tot groenten. Bereiding is met oosterse smaakmakers en exotische specerijen. Balans en harmonie zijn kenmerkend voor de Chinese keuken. Geen vegetarische opties.
15.30 uurQuizvragen en uitreiken certificaat.
16.00 uurAfsluiting Summerschool 2024.

Zaterdagavond

Beleef bruisend Rotterdam!

We hebben een leuk zaterdagavondprogramma in petto: een foto-wandeling, een tochtje met de watertaxi en een hapje en drankje als afsluiting van de avond. Meer informatie over het programma vind je hierna bij de praktische informatie. Misschien een leuk idee om te overnachten?

Zondag beginnen we pas om 11.30 uur. Dus je kunt lekker uitslapen of langs de Maas wandelen? Aan jou de keuze.

Praktische informatie

Aantal deelnemers:Minimaal 18 en maximaal 26 personen.
Locaties: Rotterdam centrum. Adres, bereikbaarheid en parkeergelegenheid worden nader bekendgemaakt.
Kosten:Deelnamekosten: € 375,00 per persoon, inclusief btw. Deadline voor de betaling is 1 maart 2024. Betaal je voor 1 februari dan betekent dit een korting van 10% en wordt het bedrag € 337,50. Dit bedrag is exclusief kosten voor het zaterdagavondprogramma (wordt apart gefactureerd) en de hotelovernachting (betaal je zelf bij het hotel).
Voorwaarden: Aanmelding is pas definitief als de betaling is ontvangen. Deelname geldt op basis van volgorde van binnenkomst van de betaling. Indien de Summerschool is volgeboekt, dan wordt het bedrag teruggestort. Bij annulering voor 1 maart wordt het volledige bedrag teruggestort. Bij annulering tussen 1 en 15 maart wordt 50% van het bedrag teruggestort. Na 15 maart is geen restitutie meer mogelijk.
Aanbevolen hotel:Het Art Hotel te Rotterdam. Je dient dit zelf te boeken. Een kamer kost via booking.com €165,00 en is gratis te cancelen tot 5 juli 2024. Let op: prijzen fluctueren. Een ander hotel is uiteraard ook prima. Woon je in de buurt, dan kun je ook overwegen om op en neer te reizen.
Zaterdagavond:We hebben een leuk programma bedacht. Na het inchecken in het hotel verzamelen we om 19.30 uur bij Restaurant Bazar (Witte de Withstraat 16). Daarna neemt Ilse Swank jullie mee voor een fotowandeling door bruisend Rotterdam. Bijzondere gebouwen, bruggen, de haven, de Erasmusbrug, het is allemaal een foto waard. De watertaxi en een hapje en drankje bij Restaurant Bazar maken de avond compleet. De kosten bedragen € 55,00 per persoon, inclusief btw. Hierbij inbegrepen zijn de watertaxi, de hapjes en 2 drankjes. Dit wordt apart gefactureerd.
Gastvrouw: Ilse Swank (NWG Wijnmeester van Wijngilde Utrecht) is gastvrouw tijdens de Summerschool en inhoudelijk aanspreekpunt. Ilse niet benaderen voor aanmelding en/of organisatorische vragen.
Aanmelden:Aanmelding en organisatorische vragen Jokescholtens@me.com
Overig:Deelnemers ontvangen na afloop een certificaat op naam.
Het Nederlands Wijngilde werkt op basis van kostprijs. Mocht er na de Summerschool nog budget over zijn, dan wordt dit teruggestort.