Secretaris

SecretarisTom Schaafsma
Tevens lid van WijngildeGouda
Lid van het NWG sinds1990
In het bestuur sinds2016
AchtergrondHR en operationele management functies bij PostNL.
Mede eigenaar detacheringbureau.
Momenteel, nog één jaar, docent economie op een middelbare school en vooral ook opa.
Favoriet wijnland / regioAlto Adige, Carnunthum, Pfalz en Frankenland

Waarom in het NWG landelijk bestuur?

Alweer veel jaren terug was ik van mening dat het Landelijk Bestuur (nog) niet optimaal functioneerde. Ergens iets van vinden is één en er iets over roepen twee. Drie, namelijk me er zelf direct mee bemoeien en verantwoordelijkheid nemen, leek me de beste actie. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Nu, ruim zes jaar later en zeker niet alleen dankzij mij, gaat het n.m.m. veel beter, alhoewel er zeker nog stappen gemaakt kunnen worden.

Over Tom

Rond pakweg mijn 18e raakte ik via mijn vader en een vriend van hem geïnteresseerd in wijn. Via mijn schoonvader werd ik vervolgens lid van de afdeling Midden Holland, nu Gouda. Daar volgde ik mijn 1e wijnopleiding bij toenmalig wijnmeester en oprichter van Midden Holland, TON RUTTEN. Dit smaakte naar meer. Niet alleen naar nog meer proeven en drinken maar ook naar nog meer kennis en vooral ervaring opdoen. Dit laatste heb ik vervolgens gedaan. O.a. ook bij het NWG. De opleiding tot Vinoloog o.l.v. Arnout en Jeanne Braat blijf ik mij eeuwig herinneren. Samen met o.a. Martin, Andre, Jacqueline en mijn vader was het elke keer een feest om les te krijgen van zeer goede en bevlogen docenten. Vervolgens nam Martin in Gouda het stokje van Ton Rutten over. Echter op één voorwaarde. Namelijk dat ik 2e wijnmeester zou worden.

Vele jaren, proeverijen en wijnreizen verder, vind ik wijn nog steeds een geweldige hobby. Ik weet inmiddels aardig welke wijnen (druiven) waarom mijn favorieten zijn. De laatste jaren interesseer ik me derhalve steeds meer in wat, waarom de goede wijn- spijs combinaties zijn. Want om Hubrecht Duijker te citeren dan wel parafraseren, “wijn is vooral bedoeld om je volgende hap eten nog lekkerder te maken”.

Tom is te bereiken via dit e-mail adres mailadres