Penningmeester

Penningmeester & WebmasterWim Schepman
Tevens lid van WijngildeNijmegen
Lid van het NWG sinds1985
In het landelijk bestuur sinds2016
AchtergrondHBS-B, Hogere Hotelschool, directie hotellerie, vakantiepark en toeristische organisaties
Favoriet wijnland/regioDuitstalige regio’s (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Zuid-Tirol) en Zuid-Afrika

Waarom lid van het landelijk bestuur van het NWG?

Tientallen jaren lang heb ik mij nooit bezig gehouden met het landelijk gebeuren, geen ALV bezocht, geen kapittel etc. Totdat er in najaar 2012 een crisis ontstond en het voorbestaan van het NWG werd bedreigd. Het belang van een landelijke wijnproefvereniging gaat immers ver boven dat van de vele plaatselijke proefclubjes uit. Vanaf die tijd heb ik met afdelingsvoorzitter en/of -secretaris aan landelijke vergaderingen (toen was er nog een Raad van Advies) deelgenomen. Eerst zitting gehad in een werkgroep voor vernieuwing van de verouderde website. Daarna de werkgroep “statuten en huishoudelijk reglement” aangestuurd, totdat ik gevraagd werd voor het landelijk bestuur in de rol van algemene zaken en webmaster. Na vertrek van Gerard heb ik zijn penningmeesterschap overgenomen.

Over Wim

Thuis en bij mijn grootouders werd er wel wijn gedronken. En ja, in die tijd met jenever, sherry en vermouth als aperitief. Op de Hogere Hotelschool werd ik snel lid van het Corps Culinaire, die op partijen en evenementen kookte en serveerde. Omdat zoiets voor wijn er niet was richtte ik wijnproefclub “Le Chai” op. Legendarische proeverijen werden georganiseerd.
Als studenten gingen we naar Frankrijk om daar op de Foire de Bordeaux wijn te schenken aan de duizenden bezoekers. Uit iets latere tijd dateert mijn “Membre de la Confrérie de Cep d’Or de Champagne”.
Handig dat mijn echtgenote ook wijn als interesse heeft. Zij houdt al 50 jaar van alle flessen de etiketten en (proef)notities bij.
Jaren geleden hebben wij een wijncursus van het “Instituto Nazionale per il Commercia Estero” gedaan en daarna hebben we alle wijngebieden in Italië bezocht. Ook nu nog combineren wij vakanties met wijngebieden. Of het in Nieuw-Zeeland is, in Chili of in Oostenrijk. Zelfs in Vietnam en in Myanmar hebben we locale wijn geproefd. Binnenkort naar Réunion, maar daar schijnt de wijn gevaarlijke stoffen te bevatten. Voorzichtig dus!
En verder? Vrijwilligerswerk in het toerisme. Genealogie als hobby, vissen als huisdieren, weinig sport (vroeger skiën en alpinisme), maar wel lekker wandelen met een wijnpauze. Genieten in het leven.

Wim is te bereiken via dit e-mailadres mailadres