Bestuurslid Marketing & PR

Bestuurslid Markering & PRJoke Scholtens
Tevens lid van WijngildeNa Amsterdam nu landelijk lid
Lid van het NWG sinds2017
In het landelijk bestuur sinds2018
AchtergrondSales & Marketing Manager
Favoriet wijnland/regioPortugal

Waarom lid van het landelijk bestuur van het NWG?

Een leuke club met veel potentie! In 2017 heb ik NWG Afdeling Amsterdam opgezet. Eigenlijk bij toeval. Ik wilde een wijnclub opzetten en kwam via familie in contact met Ronald (toenmalige NWG voorzitter). Het klikte goed en de beslissing was snel genomen om aan te sluiten. Na een jaar ben ik toegetreden tot het landelijk bestuur. Ik zie het als een uitdaging om extern meer bekendheid te geven aan de mogelijkheden die deze vereniging te bieden heeft. We hebben veel kennis & voorzieningen in huis en delen dat graag met andere wijnliefhebbers. Intern mag er qua structuur, samenstelling en ‘bonding’ nog wel een tandje bij. Samen met collega-bestuurders wordt daar hard aan gewerkt!

Over Joke

Na een werkend leven in Sales & Marketing bij IT- en Financiële Instellingen heb ik mijn passie voor wijn een plek gegeven. Met veel plezier aaneensluitend SDN 2/3 en WSET 3 gedaan. Ook zakelijk een invulling aan wijn gegeven. Niets groots, beetje hobby plus, maar wel erg leuk. Portugal is mijn tweede thuisland. Ik verblijf zo’n 5 maanden, verdeeld over het jaar, in Lissabon. Prima temperatuur, goede wijn en lekker eten. Niks mis mee! Mijn zus en Portugese zwager wonen op loopafstand. We hebben er een leuk proefclubje met vrienden; alleen Portugese wijn. Als ik terug ben in Amsterdam dan geniet ik intens van het leven hier met mijn 3 kinderen en 9 kleinkinderen. Ze wonen allemaal in de buurt. Veel oppassen, logeerpartijen, van school/opvang halen…. Erg leuk! Mijn rol als landelijk bestuurslid kan ik vanuit beide locaties goed invullen. Betekent wel dat ik geen lid meer ben van een ‘vaste’ afdeling, daarvoor ben ik te veel weg. Maar met 12 wijngilden verdeeld over het land is er altijd wel een leuke proeverij waar ik kan aanhaken als ik in Nederland ben.

Joke is bereikbaar via dit e-mailadres mailadres