Voorzitter

Voorzitter Steven van der Linde
Tevens lid van Wijngilde Amsterdam
Lid van het NWG sinds2017
In het bestuur sinds2022
AchtergrondHotelschool, F&B Management, Hotel automatisering, Voicemail systemen, Sales en Space Management oplossingen
Favoriet wijnland / regioDuitsland, Frankrijk en Zuid-Afrika

Waarom in het NWG landelijk bestuur?

Lid worden van een vereniging betekent ook dat je hier en daar voor de vereniging moet inzetten. Dat kan natuurlijk op vele manieren. In mijn werk help ik mijn klanten processen te optimaliseren. Die kennis pas ik graag toe binnen verenigingen. Toen mijn kinderen nog thuis woonden deed ik dat bij de hockey vereniging, later bij Lions en nu bij het Nederlands Wijngilde. Ik vind het leuk een bijdrage te leveren om de vereniging te helpen bij onderwerpen als de eerder genoemde processen, maar ook bij een stuk professionalisering, beter maken, waarde toevoegen. Dat kan vaak met kleine zaken en soms zijn er grotere vraagstukken op te lossen. Heel veel kennis is al aanwezig. Ik probeer, door mensen en afdelingen te verbinden deze informatie te laten delen.

Over Steven

Als kleinzoon van een wijnhandelaar was wijn en wijndrinken de normaalste gang van zaken. Bij het eten werd eigenlijk altijd wijn gedronken en wij leerden als kinderen ook daar mee om gaan. Tijdens mijn studie aan de Hotelschool startte ik al snel een ‘gezamenlijke inkoop’. Ik maakte een lijstje van mooie wijnen en stuurde het rond al vrienden. Zij bestelden bij mij en ik kocht het groots in. Inmiddels het naast mijn werk een wijnhandeltje opgezet en verkoop ik wijnen via mijn website. Mijn vrouw Christa en mijn kinderen, Thomas en Sander, helpen mij regelmatig bij proeverijen en markten. Dat maakt het bijna een familie bedrijfje.

Door lid te worden van Wijngilde Amsterdam, kreeg ik de gelegenheid meer wijnen te proeven en kennis over andere wijnen te vergaren. Bovendien kon ik over wijn praten, zonder dat het ‘commercieel’ is, wat ik op proeverijen en markten natuurlijk doe.

Naast het Nederlands Wijngilde ben ik nog actief bij Lionsclub Amsterdam ’t IJ, waar ik mij, met mijn mede Lions, inzet voor mensen die het iets minder makkelijk hebben in deze wereld. Zo kook ik regelmatig voor de daklozen in Amsterdam, help vuil prikken in Amsterdamse parken en organiseren we fundraisingsprojecten voor o.a. de Voedselbank Amsterdam.

Steven is te bereiken via dit e-mailadres mailadres