Even voorstellen

Liefhebbers van een goed glas wijn,

Zo startte mijn grootvader vroeger zijn brieven als hij na een wijnreis weer een goede aanbieding kon doen. Die opening heeft mij als kind al enorm geïntrigeerd. Zo heeft wijn mijn leven lang een rol gespeeld. Ik ben er mee opgegroeid en het heeft altijd mijn interesse gehad.

Met die interesse ben ik lid geworden van Wijngilde Amsterdam toen deze enkele jaren geleden werd opgericht. Amsterdam ontwikkelde zich tot een club waar serieus geproefd werd, maar waar gezelligheid ook een belangrijke rol speelt. In mijn ogen een hele belangrijke combinatie van factoren.

Na mijn hotelschool opleiding heb ik enkele jaren in de horeca gewerkt, om vervolgens in de horeca automatisering terecht te komen. Later, bij een horeca groothandel, ben ik met wijn gaan werken doordat ik in het wijn inkoop team kwam. Het leidde tot de baan die ik nu heb, waarbij de wijn een hobby is gebleven.

Ik ben 53 jaar en ben 30 jaar getrouwd met Christa. Wij hebben 2 jongens gekregen, die inmiddels samen wonen. Ik ben ondernemend en startte bijna 10 jaar geleden mijn eigen wijn handel. Een uit de hand gelopen hobby dus. Daarnaast ben ik actief lid van een zelf opgerichte Lionsclub in Amsterdam, waar wij ons inzetten voor goede doelen en mensen die het minder goed hebben dan wij.

Het wijngilde is een leuke club met mensen die dezelfde passie volgen. Je leert van elkaar en je maakt kennis met wijnen en wijnlanden waar je anders wellicht geen oog voor had gehad. Het feit dat het belangeloos is, maakt het ongedwongen en leuk. Dan is het ook leuk om betrokken te zijn. Zo heb ik zelf diverse proeverijen gegeven en georganiseerd bij het Wijngilde. Die betrokkenheid wordt nog sterker als ik in januari voorzitter wordt van de afdeling Amsterdam. In die rol wil ik mee helpen de club te laten groeien en samen met de rest van het bestuur zorg te dragen voor een prettige sfeer waarin we met de leden kennis en onze passie delen.

Mijn keuze om toe te willen treden tot het landelijk bestuur van het Nederlands Wijngilde is gebaseerd op de kansen die ik zie om de verschillende afdelingen van elkaar te laten profiteren. Ik hoop dat het landelijk bestuur een verbindende factor kan zijn om de aanwezige kennis over wijn en passie voor wijn te kunnen delen. En met de wens uitsprekend dat ik u allen graag in die rol ontmoet, hef ik het glas: “Op alle liefhebbers van een goed glas wijn.”

Steven van der Linde