Afscheid NWG-wijnmeester Petja

Gisteren, op de proeverij Sparkling 2020 heeft Petja afscheid genomen van Wijngilde Nijmegen wegens zijn verhuizing naar Zeist. Gelukkig maar dat er daar een Wijngilde Utrecht bestaat.

v.l.n.r. NWG-wijnmeesters Jos en Petja

NWG-wijnmeester Jos dankte Petja voor zijn jarenlange samenwerking als NWG-Wijnmeester en overhandigde een mooie fles 2013 Bruno Rocca ‘Rabajolo’ Langhe Rosso

Voorzitter Jan memoreerde de vele activiteiten van Petja gedurende zijn lidmaatschap, zoals het samenstellen van het jaarlijkse wijnboek voor de leden (20 jaargangen maar liefst), de organisatie van wijnreizen, zijn kundige inbreng als vinoloog bij de proeverijen en de bespreking van de wijn/spijs combinatie in combinatie met het jaarlijkse diner onder zijn leiding. Petja bekleedde zowel voor de afdeling als het landelijk bestuur meerdere functies. Ook aan de Groesbeekse Wijnfeesten heft hij als bestuurder een bijdrage geleverd. Voor nieuwe leden organiseerde Petja bij hem thuis aan de keukentafel kennismakingsproeverijen en de hand- en spandiensten die hij achter de schermen voor het gilde heeft verricht zijn talloos. Ook mocht het Wijngilde steeds gebruik maken van zijn beamer.

Aan het eind van de speech van Jan overhandigde hij een oorkonde en maakte hij bekend dat Petja, in overleg met het landelijk NWG-bestuur, wordt voorgedragen voor het ere-lidmaatschap van het Nederlands Wijngilde op de Algemene Vergadering op 21 november. Meer dan verdiend!

Petja, heel erg bedankt en nog heel veel proefplezier gewenst, waar dan ook.

v.l.n.r. voorzitter Jan en NWG-wijnmeester Petja