Digitaal proeven

Omdat de proeverijen van de afdeling zijn afgelast, hebben wij met 4 man/vrouw een test gedaan of digitaal proeven een optie is. En ja, dat is zo.
Wel moet je op elke locatie de te proeven wijnen in de juiste volgorde beschikbaar hebben. Voor de test kocht elke proever het “koopje” uit Perswijn van februari: Inzolia 2018 van Il Giardino di Leonardo, aangevuld met van hetzelfde huis hun Grillo, Sangiovese en Nero d’Avola. Elk per fles € 4,99 bij Jumbo. Voor na afloop wat kaas, niet op elkaar afgestemd.
Via facetime is met de vier proevers verbinding gemaakt en zo werden de wijnen stuk voor stuk door elke proever beoordeeld en bediscussieerd. Degene die aan het woord was werd op de iPad automatisch vergroot.

Conclusie: Een prima alternatief voor een gezamenlijke proeverij. Via Facetime beperkt tot tweeëndertig deelnemers. Hoe meer mensen, hoe meer discipline nodig is. Nadeel is dat je alle te proeven wijnen x4 (of meer) moet inkopen. Alternatief is daarom om de wijnen om te schenken in apothekersflesjes en die rond te delen. Dat kan ook de optie zijn om een blinde proeverij te houden.

En wat de wijnen betreft. Een prima prijs/kwaliteitsverhouding.