Concours le Vin en Direct

Gewijzigde datum. Op zondag 13 september 2020 vindt de derde editie van het NK Blindproeven plaats, het CONCOURS LE VIN EN DIRECT.

Het NK is geen gewone blindproefwedstrijd, maar hét moment waarop het team wordt geselecteerd dat Nederland zal vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap in Frankrijk.

Maar het CONCOURS LE VIN EN DIRECT is ook in andere opzichten uniek en onderscheidend ten opzichte van andere competities.

Hierbij 10 van de belangrijkste redenen waarom het NK Blindproeven de leukste, beste en belangrijkste blindproefwedstrijd in Nederland is geworden, niet in de laatste plaats dankzij de inbreng en deelname van enthousiaste vooraanstaande professionals en gepassioneerde particuliere kenners en liefhebbers.

  1. Het NK Blindproeven is de enige proefcompetitie in Nederland met internationale betekenis; namelijk de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK en zich daar zal meten met andere toppers uit meer dan 20 landen.
  2. Een hoofdprijs van € 2.500,00 in contanten en een aanvullende prijs t.w.v. € 1.000,00 voor de winnaars met waardevolle prijzen voor de reservekampioenen (2e en 3e plaats).
  3. Professioneel, volstrekt objectief en zonder commercieel oogmerk.
  4. Gericht op de selectie van de beste proevers.
  5. 12 wijnen, zowel mousserend als stil, wit als rood en droog als zoet en versterkt.
  6. Onderscheidende wijnen, maar altijd kenmerkend voor hun samenstelling en/of herkomst en uiteraard op een hoog en breed erkend kwaliteitsniveau.
  7. Een structuur die een even zinvolle als sportieve en leuke wedstrijd garandeert.
  8. Een reële, evenwichtige en relevante puntentelling met de meeste punten voor herkomst en samenstelling. Aanvullend punten voor o.a. het oogstjaar, maar dan gerelateerd aan de herkomst om de kans op willekeurige keuzes te beperken.
  9. Teams van 4 proevers; meer of minder is niet toegestaan uit respect voor gelijkwaardige belangen van alle deelnemers en geborgd in de reglementen van de competitie. Een coach als vijfde teamlid is toegestaan; deze proeft niet mee.
  10. Additionele activiteiten met wijnen, smakelijke versnaperingen, gadgets en leuke verrassingen. Ook leuk voor toeschouwers, zoals gasten van de deelnemers!  

Kortom; genoeg (alle?) redenen om mee te doen! Voor alle details én de mogelijkheid om je direct aan te melden, zie: https://www.fred-nijhuis.nl/aanmeldingspagina-nk-blindproeven-2020/