Stevens Aperitief (T1)

Proficiat! Lukas Wiegman van Restaurant NOTK in Rotterdam is de beste sommelier van Nederland; hij won de Trophée Henriot. Dichter bij huis, tijdens de jaarlijkse NWG Voorjaarsdag – dit jaar met succes georganiseerd door Wijngilde Utrecht – hielden we ook weer onze eigen landelijke proefwedstrijd om de André de Caluwé bokaal.

Met elf strijdende teams was het flink proeven geblazen, om tien rode wijnen blind te proeven en te herleiden naar het land van herkomst, de druif, de streek of de appellatie, de jaargang en de prijsklasse. Een moeilijke en ingewikkelde opgave, die dit jaar werd gewonnen door het team Ronald van den Heuvel, Ton Pinxten en Hans Braam. Een samengesteld team van Wijngilde Utrecht en Wijngilde Amsterdam, gebaseerd op de veelvuldige samenwerking van de beide clubs op het gebied van proeverijen. Ook proficiat, een prachtige prestatie!

De Landelijke Voorjaarsdag is een van de leukste dagen voor het NWG, jaarlijks georganiseerd door steeds weer een andere afdeling. De Tannine zal binnenkort nog een uitgebreide terugblik op deze dag verzorgen!

Naast de mogelijkheid om deel te nemen aan de Voorjaarsdag zijn er nog meer voordelen verbonden aan het lidmaatschap van het NWG. De wijnmeesters kunnen onderling hun opzet en PowerPoint van hun proeverijen delen en alle leden kunnen bij de andere afdelingen komen proeven. Ik zou zeggen: maak daar gebruik van.

Nog meer voordelen kun je terugvinden op de website onder het kopje ‘Ledenvoordeel’ met verschillende aanbiedingen voor onze leden.

Tot slot: er is een nieuw vast item in de Tannine ‘Leden vragen‘, waarbij jullie je vragen op wijngebied kunnen insturen. De redactie van de Tannine neemt de beantwoording voor haar rekening. In deze Tannine vind je de eerste vraag! Ook op deze manier delen we dan onze kennis met elkaar. Veel plezier.

Santé!

Steven van der Linde
Landelijk bestuur | Voorzitter