Aperitief

De bestemming stond al een aantal jaren op ons verlanglijstje, maar ik heb het steeds tegengehouden voor de zomervakantie. Te warm! Maar nu in februari leek het perfect: Marrakech. 

Een prachtige plaats in een mooi land met uiterst vriendelijke mensen. En je zou het niet direct bedenken: met fantastische wijnen! Op de lijn Rabat-Meknès-Fez worden hoge kwaliteitswijnen geproduceerd. De wijnen die ik heb geproefd waren veelal gemaakt van de bekende druiven als Bobal, Chardonnay, Tempranillo en Syrah. Maar ook lokale druiven worden gebruikt en daarvan worden uitstekende wijnen gemaakt, waarvan ik er enkele tijdens een proeverij in het hotel mocht proeven. Ik was verrast. 

Marokkaanse wijnen zullen we niet aantreffen op de landelijke voorjaarsdag op 20 april in Utrecht. De afdeling Utrecht is druk bezig om voor deze dag een prachtig programma uit te werken en ik hoop dan ook dat er dit jaar veel van onze leden zullen aansluiten. Dit zijn immers de dagen waarop wij, de leden van het Nederlands Wijngilde, kleur geven aan onze vereniging en andere leden kunnen ontmoeten. Pak die kans en leer nieuwe leden kennen en praat met elkaar over het onderwerp waar wij zo graag over praten: wijn!  

Bij onze nieuwe afdeling Epe (i.o.) hebben inmiddels de eerste proeverijen plaatsgevonden, die enthousiast zijn ontvangen. Ook in Groningen hebben we weer contacten met mensen die een afdeling willen gaan oprichten. Misschien ken je geïnteresseerden die zich willen aansluiten bij een van de jonge afdelingen, Epe, Groningen, Sneek en Den Haag? Ze kunnen zich aanmelden via de contactadressen op nederlandswijngilde.nl . De contactadressen zijn te vinden onder ‘contact’. 

Je hebt het vast al gezien. Het filmpje in de kop van de homepage is vernieuwd met beelden, die grotendeels op de NWG Najaarsdag zijn gemaakt. Lager op de homepage vind je de volledige film met o.a. een interview met mijzelf en leden. Veel dank aan de maker Thijs Lavrijsen, geïnterviewden, modellen en figuranten.

Tot slot wil ik je attenderen op de Algemene Ledenvergadering op maandagavond 15 april. De ALV zullen wij dit jaar opnieuw online houden. Je bent van harte welkom om hierbij aan te sluiten. Meld je aan bij Tom Schaafsma (de secretaris van het landelijk bestuur) via secretaris@nederlandswijngilde.nl. We sturen dan tijdig een link voor de meeting. 

Santé. 

Steven van der Linde, landelijk bestuur, voorzitter