Genoten van ….

Genoten van …. Fornacella Brunello Di Montalcino 2017 DOCG

Helemaal niet bezig met zoeken naar een plek om een bijzondere wijn te drinken, maar gewoon onderweg van A(alsmeer) naar B(reda) even een plekje zoeken voor een borrelhapje om de eerste honger te stillen, kwamen we terecht in het pittoreske Oudewater. Niet echt op zoek naar iets bijzonders, maar als je dan bij “3 Keuken & Bar” terechtkomt en de mooie wijnkaart ziet, ben je verloren en ook wel een beetje gek als je niet verder kijkt dan je neus ruikt.

Getipt door de sommelier vonden we op de wijnkaart een aantal mooie, duurdere wijnen die ook per glas worden geschonken. Met het Coravin-systeem kunnen aangebroken flessen goed bewaard worden. Een must eigenlijk, want zo’n fles gaat waarschijnlijk niet iedere avond leeg.

Het was een genot om de sommelier met veel aandacht voor de wijn bezig te zien. Het beste glaswerk werd tevoorschijn gehaald en gepouleerd. Geef hem eens ongelijk dat ie zelf ook even een voorproefje neemt. Nog een keer decanteren en we konden genieten.

Proefnotitie : 100% Sangiovese Grosso. Robijnrode kleur. Mooi donker fruit en wat granaatappel, vanille-tonen van de houtlagering en nog een merkbare tannine, die structuur en body geeft.

De horeca-prijs per glas van €18,50 is gerechtvaardigd. Online per fles bij Amico Del Vino €29,95.

Genoten door Bert en Angela Gielen (Afdeling Breda).