Stevens Aperitief (A1)

Ergens tijdens het diner, afgelopen kerstdagen, hoorde ik iemand zeggen ’We gaan nu de erfenis verdelen‘. Gelukkig doelde hij niet op zijn eigen bezittingen en gelden, maar op een goede fles wijn van Bosman Family Vineyards uit Wellington, Zuid-Afrika. Een stevige blend , gemaakt van Pinotage, Shiraz, Cinsaut, Cabernet Franc en Merlot. Een heerlijke wijn voor bij de maaltijd. Het was een feest om die met vrienden te kunnen delen. 

Het deed mij terugdenken aan de voortreffelijke Bordeaux Masterclass op 25 november in Zeist. Wat was dat een prachtige middag, en mooi om met zoveel wijnvrienden zulke excellente, gerijpte Bordeauxs te mogen proeven. Met ruim 60 aanmeldingen was dit, by far, de grootste masterclass van de laatste jaren.  

Terugkijkend naar het afgelopen jaar zie ik dat er veel mooie proeverijen zijn gegeven, door alle afdelingen. Want uiteindelijk gaat het daarom. Dat is de reden dat we lid zijn van het Nederlands Wijngilde. 

Ook voor dit jaar staat er ons weer een heel aantal bijzondere proeverijen te wachten. Ik wil elke afdeling aanmoedigen om snel de landelijke agenda  bij te werken en te laten zien welke proeverijen in de afdeling te verwachten zijn. Dat maakt het aansluiten in een andere afdeling gemakkelijker. 

Ik wens iedereen een prachtig jaar toe met heerlijke proeverijen. Ik hoop jullie in groten getale te zien tijdens de voorjaarsdag op 20 april. Voor nu hef ik het glas op het komende jaar en wens iedereen een fantastisch en vooral gezond 2024 toe! 

Santé! 

Steven van der Linde 

Landelijk bestuur | Voorzitter