Genoten van ….

Wil je zelf eens een wijn, waarvan je echt genoten hebt, in het zonnetje zetten? Mail dan tekst en foto naar de redactie! mail naar de redactie

Genoten van …. Les Fiefs de Lagrange 1989

Heeft hij het gehaald?
Dat was de vraag toen de fles  Les Fiefs de LaGrange, de 2e wijn van chateau LaGrange van  1989 uit de kelder van een wijnvriend werd gehaald.

De verrassing was niet alleen dat de wijn drinkbaar was maar van een uitstekende kwaliteit, helder dakpannen rood met in de neus zwarte kers en bes, ceder en drop.
In de mond nog voldoende fruit, afgebouwde tannines maar nog voldoende kracht en lengte.
En dat na 34 jaar, heel bijzonder.
Zo mooi kan een goede Bordeaux dus ouderen.
De wijn is nog te koop voor € 47,50 bij belgiumwinewatchers.com

Theo Gasseling, voorzitter Wijngilde Nijmegen 

Genoten van …. Domaine Pieretti, Cuvée Marine 2022

Frans Anders
Als je aan Franse wijn denkt, denk je niet meteen aan Corsica. Toch vind je op Île de beauté veel mooie wijnen. Zo ook in het meest noordelijke deel, het schiereiland Cap Corse. In september eindigen we de dag daar in het dorpje Nonza.

We eten aan een charmant plein, en drinken daarbij een wijn van een domein waar we eerder langsreden, Pieretti. Zoals veel witte wijn op Corsica is deze gemaakt van Vermentino. Er valt veel te ontdekken in het glas: mooie zuren, amandel, florale tonen. Alles met hoge intensiteit en in balans. Dat gaat goed bij de vis !
De wijn is te koop bij Doret de Vin voor € 35,00

Bastiaan du Pau, secretaris Wijngilde Nijmegen