Aperitief

Aperitief 20 – November 2023 

Mijn opa, u weet wel, van de wijnhandel, had thuis een heel mooi klein schilderijtje hangen, met daarop de maanden van het jaar en de toestand van de wijndruif in die maand. Het hing op de WC en ik leerde als kind daarmee niet alleen de maanden in het Frans, maar ook vond ik het fascinerend te zien hoe de druif getekend was door de maanden heen. Bij de maanden september en oktober stond een druivenstok, links vol met druiven, maar aan de rechter tak in oktober waren de druiven geplukt.  

Inmiddels hangt dit lijstje bij mij thuis en ik moest er aan denken omdat, terwijl ik dit schrijf, overal de oogst in volle gang is. Of zelfs al afgerond. De wijnmakers richten zich op de nieuwe wijn. Met wijn is tijd alles zoals u weet. Ons lid Jan van Asseldonk kan daar over meepraten. Hij was bij finale van het ‘SVH Wijnexpert van het Jaar’ tijdens de tweede dag van Gastvrij Rotterdam, immers het snelst met het inleveren van zijn proefbevindingen en won daarmee de titel SVH Wijnexpert van het jaar 2023. Van harte gefeliciteerd met deze titel, Jan. 

Als je lid bent van een vereniging, wordt regelmatig een beroep op je gedaan om je voor iets in te zetten. Dat is niet anders bij het Wijngilde. De proeverijen worden met zorg georganiseerd door de leden, al dan niet in de rol van bestuurslid. Soms is het lastig om aan te geven dat je interesse hebt om je extra in te zetten. Daarom willen wij deze maand graag inventariseren hoe en waar interesse bestaat om je op welke manier dan ook in te zetten voor het Wijngilde. Dit is een uitgelezen kans om aan te geven dat je iets meer zou willen doen. Vul daarom de Poll van deze Tannine in. Het is voor ons een waardevolle manier om in contact te komen met geïnteresseerden. 

Verder hoop ik u allen massaal te ontmoeten op de NWG najaarsdag op 25 november. Wij hebben in jaren niet zo veel aanmeldingen ontvangen voor de masterclass in de middag en dat stemt ons als landelijk bestuur zeer positief. Wij kijken uit naar een uiterst gezellige en leerzame dag. 

Graag tot dan. 

Steven  van der Linde, landelijk voorzitter