Algemeen bestuurslid

Algemeen bestuurslidJohn Spruit
Tevens lid van WijngildeTwente
Lid van het NWG sinds1999
In het landelijk bestuur sinds2024, maar in 2000 in het landelijk bestuur actief geweest met de portefeuille opleidingen
AchtergrondKokschool, Academie voor Gastronomie WSET 2 en 3, Wijnacademie SDNEN 3 en nu Vinologen opleiding. Internationaal erkend Kaasmeester en afgestudeerd Orthomoleculair Voedingsdeskundige.
Favoriet wijnland/regioDuitsland, Frankrijk en Nederland

Het NWG draag ik al jaren een warm hart toe. Ik vind het erg fijn om mijn kennis en ervaring te delen met alle afdelingen en leden van het NWG.
Ik ben van huis uit een verbinder en ik zie het dan ook als een culinaire missie om alle afdelingen samen te brengen, samen proeven, bij elkaar komen genieten tijdens de proefavonden, kennis te delen, landelijke dagen te plannen met maximale opkomst en ga zo maar door.

Als Bestuurder van het NWG wik ik graag mijn bijdragen leveren aan het creëren van meerwaarde voor de leden en de andere Bestuursleden en het verder verbeteren van de efficiency en de effectiviteit van de vereniging.
Het is voor mij ook een waardevolle periode waarin ik ook weer kan leren, waarin je nieuwe vriendschappen sluit en enorm veel wijnliefhebbers ontmoet!

“Hoe moet je John Spruit omschrijven? Als chef-kok? Zeker. Hij kookt al jaren op hoog niveau bij sterrenrestaurants tot bistro’s, voor grote partijen en in opdracht van bedrijven en ketens. Als leermeester en ‘culinaire vader’ voor vele jonge kooktalenten, Kookboekenschrijver, Wedstrijd Chef (Bocuse d’Or), BBQ Pitmaster, hardcore Rotterdammer, import-Tukker? John is het allemaal en nog veel meer. Op zijn 56ste is hij actiever dan ooit.”

“De rode draad in alles wat ik doe, is mijn passie voor koken en mooie wijnen. Daarbij vind ik het erg leuk om mijn kennis en ervaring over te dragen. Ik hou ervan om mensen te trainen en ervoor te zorgen dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. De mooiste prijs voor mij; tijdens de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or is mijn Commis de beste geworden van de Bocuse d’Or Nederland onder mijn begeleiding als SVH Leermeester!

Ik ben al jaren gelukkig getrouwd met Wendy, ook een wijnliefhebber en Bourgondiër in hart en nieren. We werken samen heel veel op locatie en maken samen mooie wijnreizen Ik ben een trotse papa van 2 zoons en 2 dochters.