Oud-bestuurslid NWG overleden

Begin dit jaar is ons oud-bestuurslid Arnoud Braat overleden.

Jacqueline van der Chijs (oud landelijk bestuurslid en lid van Wijngilde Utrecht) en Gies Stolze (landelijk NWG Wijnmeester en lid van Wijngilde Utrecht), delen hier enkele herinneringen:

Jacqueline:
“Ik heb Arnoud leren kennen als een heel enthousiast proever (en drinker) en vooral genieter, al vanaf het begin van het NWG. Iemand, die veel van wijn en wijn/spijscombinaties afwist. In 2000 is hij samen met zijn vrouw Jeanne voor het NWG een opleiding voor vinologen gestart. Die opleiding kon in 2003 worden afgerond met het landelijk examen bij de Wijnacademie. Een enorme prestatie.

In 2005 heb ik een keer samen met hem een stand van het NWG mogen bemensen op de Wijnmarkt van Groesbeek. Daarna kwam ik Arnoud nog vooral tegen bij diverse Kapittels (nu NWG Voorjaarsdagen). Hij was druk met de Paaltjes en allerlei andere (wijn)proefgroepen. Ik herinner me Arnoud als een kleurrijk iemand die om die reden niet gemakkelijk vergeten zal worden”.

Gies:
“Hij is drager van een van de eretekens van ons NWG. Hij heeft zich vele jaren ingezet voor het NWG. Arnoud was naast NWG bestuurder ook NWG-vinologenopleider en wijninspirator. En tot slot: een groot liefhebber van mooie wijnen, smakelijk eten en fraaie kunst. De afgelopen jaren sukkelde Arnoud al met zijn gezondheid. Voor Arnoud & Jeanne waren “wijn” en “lekker eten” prachtige redenen voor een langdurige vriendschap. In augustus 2021 werd zijn 80e verjaardag nog feestelijk gevierd met familie en vrienden. Gelukkig mocht ik daar bij zijn. In dankbare herinnering aan Arnoud.”

Het Nederlands Wijngilde is hem veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet.
Moge hij rusten in vrede.