Van onze voorzitter

Beste leden en liefhebbers van een goed glas wijn, 

Zo langzamerhand zal de kerstversiering weer in de kisten op zolder verdwijnen en denken we met weemoed terug aan de mooie wijnen bij het kerstmaal. Hopelijk brengt dat nog een glimlach te weeg, omdat het een bijzonder glas was, of omdat het zo’n prachtige combinatie maakte met het gerecht. Ik hoop dat iedereen heerlijk van de feestdagen genoten heeft.  

Een nieuw jaar ligt aan onze voeten. Enkele afdelingen zijn bij het verschijnen van deze Tannine al weer begonnen met de eerste proeverijen in het nieuwe jaar. En er staat gelukkig al veel gepland bij de afdelingen. Hoewel de agenda’s op de site nog niet bij alle afdelingen gevuld is, zie ik al erg mooie thema’s voorbij komen. Zo heeft Arnhem een verticale proeverij Ripasso gepland, In Maastricht staat Zuid-Afrika op de agenda en gaat Gouda Ganzenborden. Ook zie ik een leuke uitwisseling van proeverijen tussen Amsterdam en Utrecht: Amsterdam neemt de Israël proeverij over van Utrecht en Hans (Wijnmeester Amsterdam) verzorgt de Proeverij ‘Vulcanic Wines’ in Utrecht. 

Verder wordt er door Arnhem heel hard gewerkt aan de NWG Voorjaarsdag in Wageningen op 13 mei. Dit belooft een prachtige dag te worden en omdat we de ALV op een ander moment doen, is er volop tijd om aan wijn te besteden. De blindproefwedstrijd om de Andre de Caluwé bokaal vindt plaats in ochtend en er is een zeer interessante masterclass in de middag. Elders in deze Tannine meer hierover en over het volledige programma, maar vanaf deze plek roep ik vast iedereen op je hiervoor aan te melden. 

Het jaar 2023 heeft ons dus nu al veel te bieden op wijngebied en er zijn gegadigden om, naast Sneek en Den Haag nog meer afdelingen te starten. Dat is een leuke ontwikkeling. Hopelijk kunnen we daar in de volgende Tannines meer over vertellen en ook ‘horen’ hoe het Sneek en Den Haag vergaat.  

Ik wens iedereen namens het volledige bestuur een prachtig 2023 toe. 

Met groet, 

Steven