Wijngilde Twente. Thema: wijnen van Weingut Bercher (Kaiserstuhl) door Hans Hol

Weingut Bercher, Vogtsburg-Burkheim (Kaiserstuhl)

Hans Hol is lid van ons gilde. Afgelopen zomer bezocht hij de familie Bercher in Vogtsburg- Burkheim (Kaiserstuhl). Hij raakte zo enthousiast over de kwaliteit van de wijnen, dat in overleg met Bert Sluis, wijnmeester van het Wijngilde Twente, een mooie serie werd ingekocht. Op de openingsproeverij hebben onze leden ervan genoten. De wijnen werden geschonken bij een passend menu: Kürbissuppe, Schnitzel mit Bratkartoffeln, Salat und rotes Beerenkompot, Apfelsosse en weisse Kohlsalat. Nachtisch: Warme Apfelstrudel, Eis, Schokoladenkuchen, Mozartkugel.

De geschiedenis van de familie Bercher gaat terug tot 1457. Oorspronkelijk gevestigd in Zwitserland, vestigde het gezin zich na de 30-jarige oorlog in de Kaiserstuhl. Al meer dan 300 jaar is het pittoreske stadje Burkheim de thuisbasis van de traditionele wijnboerenfamilie.
In hun wijngaarden wordt geen Riesling geplant – de druif doet het er niet zo goed. De bodem is afwisselend vulkanisch (graniet) en ook wel met löss afzetting.
Alle witte wijnen ondergaan een malolactische gisting. Fermentatie op 100% nieuwe eiken vaten.