Wijnreis naar Portugal

Welke wijnliefhebber houdt er nu niet van een wijnreis? Onze leden zijn er dol op. De meeste afdelingen organiseren zelf regelmatig wijnreizen. Soms reizen er leden van andere afdelingen mee, maar daar is niet altijd plaats voor. Heel begrijpelijk, eigen leden gaan voor. Vandaar dat het ons, als landelijk bestuur, leuk lijkt om voortaan jaarlijks een wijnreis te organiseren waaraan alle leden van de afdelingen kunnen deelnemen.

Voor 2023 hebben we gekozen voor Portugal. Uit de poll van Tannine 12 kunnen we opmaken dat er belangstelling voor is. Het wordt een 4-daagse wijnreis, startend in Lissabon en eindigend in Porto. De vliegreis boek je zelf op de door jou gewenste datum. Op die manier kun je de reis makkelijk verlengen met enkele dagen ervoor of erna. Transavia heeft een goede verbinding met beide steden. Zowel vanuit Amsterdam, Rotterdam als Eindhoven.

Per mini-van met chauffeur toeren we door het prachtige Portugal. We doen 8 bijzondere wijnboeren aan verdeeld over 6 regio’s: Lisboa, Tejo, Alentejo, Bairrada, Dao en Douro. Het programma is nog niet compleet, maar Quinta do Casal Branco (Tejo) en Quinta Maria Izabel (Douro) hebben al aangegeven ons graag te ontvangen. We verblijven in goede middenklasse hotels en eten bij lokale typisch Portugese restaurants. Er is voldoende ruimte in het programma om tussendoor te relaxen en van de omgeving te genieten.

De prijs schatten we in op € 980 p.p. Hierin zijn inbegrepen 4 hotelovernachtingen (obv 2-persoonskamer) 4x ontbijt, 4x lunch en 4x diner, 8 proeverijen en de mini-van met chauffeur. Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag. Zodra het programma definitief is meer hierover.

De datum is uiteraard belangrijk! We peilen onder de leden, die belangstelling hebben, welke van onderstaande periodes in 2023 de voorkeur heeft:

  • Periode 1:
    van woensdag 11 oktober (12.00 uur lunch) t/m zondag 15 oktober (ontbijt);
    of
  • Periode 2:
    van zondag 15 oktober (12.00 uur lunch) t/m donderdag 19 oktober (ontbijt);

Op basis van de reacties wordt de definitieve datum gekozen. Er is plaats voor 22 deelnemers. Introducees zijn welkom.

Heb je interesse om deel te nemen, laat het ons dan weten via dit e-mailadres . Laat vooral weten of je een van de twee genoemde perioden beslist niet kunt. Deze aanmelding verplicht je nog tot niets, we peilen nu alleen de interesse. In Tannine 14 (begin november) volgt het complete programma met alle (inschrijf) details.

Namens het Landelijk Bestuur,
Joke Scholtens