Van de voorzitter

Terugblik op de Algemene Leden Vergadering van 10 mei 2022 – via Teams 

Om de focus tijdens het lustrum op de proeverijen en feestelijkheden te kunnen houden, was de ALV losgekoppeld van deze dag en werd deze op 10 mei via teams gehouden. Voor onze vereniging een bijzonder overleg. Het komt immers niet heel vaak voor dat er een nieuwe voorzitter benoemd wordt. En hoewel ik al een enige tijd met het bestuur meeliep, werd de benoeming dan nu officieel. Vervolgens vond de herbenoeming van Gies Stolze als landelijk wijnmeester en de benoeming van Wim Schepman als Penningmeester plaats. Wim zal tevens de ICT voor zijn rekening blijven nemen. 

Verder werd gesproken over de aankomende NWG Najaarsdag op 26 november. De locatie zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt en ook het thema van de masterclass voor die middag is nog niet vastgesteld. De voorjaarsdag in 2023 zal plaatsvinden op zaterdag 13 mei in Wageningen. Dan zal de ALV wel weer gekoppeld worden aan deze dag en in de middag vindt de Wedstrijd blindproeven om de André de Caluwe bokaal plaats. Zet die datum dus vast in de agenda. 

Het officiële verslag van de vergadering wordt uiteraard gedeeld via onze landelijk secretaris Tom Schaafsma. Het landelijk bestuur gaat deze zomer weer aan de slag met het beleidsplan. Wij verwachten tijdens de najaarsdag met een update hierover te kunnen komen. Maar we gaan ook genieten van de zomer en kijken uit naar de mooie wijnen die we in de verschillende vakantiegebieden kunnen gaan proeven. Laat je verrassen en probeer vooral de voor jezelf nog onbekende wijnen. Ik wens iedereen een heel mooie zomer toe. 

Met vriendelijke groet, 

Steven van der Linde, Landelijk Bestuur | Voorzitter