Theo Gasseling voorgesteld

Wie is Theo?

Ik ben 78 jaar oud, ruim 15 jaar lid van het Wijngilde Nijmegen en heb, toen ik gevraagd werd om voorzitter te worden, hierop positief gereageerd. Als je lang lid bent van club is er ook een verplichting desgevraagd iets terug te doen. 

Midden zeventiger jaren ben ik serieus wijn gaan proeven na de ontdekking van fantastische wijnen in de Bourgogne en ben toen snel daarna lid geworden van de Confrérie des Amateurs du bon Vin die net in Brabant was opgericht. De interesse in en het ontdekken van mooie wijnen is sindsdien steeds verder ontwikkeld. 


Het lidmaatschap van de NWG is voor mij de mogelijkheid om maandelijks een ontdekkingsreis te kunnen maken om in het gezelschap van soortgenoten wijnen te proeven die je privé  niet snel proeft en veel informatie krijgt over wijngebieden. Het is een avond waar steeds naar wordt uitgekeken. 

In Wijngilde Nijmegen wordt in overleg met de leden door de wijnmeester vroeg in het najaar de thema’s bepaald voor de 10 proeverijen die volgend jaar georganiseerd worden.    Elk thema wordt door 3 of 4 leden uitgewerkt en gepresenteerd. De tendens is nu om hierbij de nadruk op kwaliteit te leggen, een aansporing voor alle leden om te komen proeven.  We streven ernaar om 30 tot 35 leden te hebben met als uitdaging meer jonge leden te krijgen en die goed te gaan begeleiden in hun proefontwikkeling. 

De vraag  welke wijn uit welke  streek of land mijn voorkeur heeft is moeilijk te beantwoorden. Duitsland is mijn favoriete wijnland en uit Frankrijk komen nog steeds mooie en betaalbare wijnen. 

Theo Gasseling, Wijngilde Nijmegen