2019 Wijngilde Twente: Thema: “Chardonnay wereldwijd”. Leiding: Bert Sluis

De ene chardonnay is de andere niet. Van fris tot vol en van eenvoudig tot complex. Daarnaast worden de allermooiste witte wijnen ter wereld – witte Bourgognes – van chardonnay gemaakt. Denk aan de superfrisse, vaak niet houtgelagerde Chablis uit het noorden van de Bourgogne of de meer houtgelagerde, vollere chardonnay uit het midden van de Bourgogne (bijvoorbeeld Meursault). Deze witte Bourgognes blijven het grote voorbeeld voor alle wijnmakers ter wereld. De boodschap is dus wel duidelijk: De term Anything But Chardonnay is tegenwoordig zeker misplaatst.

degustation Château de Santenay
  1. Château de Santenay Bourgogne Blanc Vieilles Vignes 2017 (Frankrijk)
  2. Crystallum The Agnes 2017 (Zuid-Afrika)
  3. Wente Riva Ranch Chardonnay 2016 (USA) 
  4. Dog Point Chardonnay Marlborough 2015 (Nieuw Zeeland)
  5. Philip Shaw Nr 11 Chardonnay 2015 (Australië)
  6. Matetic EQ Chardonnay 2015 (Chili)
  7. Künstler Chardonnay Kalkstein Rheingau 2013 (Duitsland)
  8. Pio Cesare Piodilei Langhe 2013 (Italië)