Utrecht

NWG WijnmeesterIlse Swank – Kornmann Rudi
WijngildeUtrecht
Lid van het NWG sinds2021
NWG Wijnmeester sinds2021
Wijnopleiding/verledenWSET 3
SpecialisatieSamen wijn ontdekken
Meest favoriete wijn of streekTaurasi DOCG wijnen uit de Zuid-Italiaanse regio Campania

Passie voor wijn

Ilse Swank

De pracht van de wijngaarden en de kracht van de druif wakkerden mijn belangstelling aan, zodat ik gretig op zoek ben gegaan naar meer kennis over wijnen en het terroir.
De pracht van de wijngaarden en de kracht van de druif hebben mijn interesse gewekt, waardoor ik enthousiast op zoek ben gegaan naar meer kennis over wijn en terroir.
Eerst heb ik de WSET Level 3-cursus gevolgd en daarna verschillende cursussen over wijn-spijscombinaties.
Vervolgens heb ik verschillende wijngaarden in Nederland en andere landen bezocht.
De ontmoetingen met wijngaardeniers blijven mij verbazen. Hun verhalen, ervaringen en liefde voor alles wat met wijn te maken heeft, hebben mijn passie voor wijn alleen maar vergroot.
Als fotograaf bij de wijnclub ‘Vrienden van Limburgse wijn’ kwam ik in aanraking met Limburgse wijnen en mocht ik foto’s maken voor verschillende wijntijdschriften. Als wijngaardenier op de wijngaard Hoog Beek en Royen in Zeist heb ik de ontwikkeling van druif tot wijn nauwlettend kunnen volgen. Hier leer ik veel als vrijwilliger over het vinificatieproces en het terroir.
Om Nederlandse wijnen meer bekendheid te geven, heb ik het wijnevenement ‘Utrecht kiest de Nederlandse wijn’ opgezet en georganiseerd.
Sinds 2021 ben ik lid van het Wijngilde, waar ik de titel van wijnmeester draag. Hoe prachtig is het dat het Wijngilde met de tijd meegaat. Hier mag ik mezelf wijnmeester noemen, terwijl ik in het basisonderwijs juf ben. It’s all in the name.

Ilse is bereikbaar via dit e-mailadres mailadres

NWG WijnmeesterTon Pinxten
WijngildeUtrecht
Lid van het NWG sinds2020
NWG Wijnmeester sinds2022
Wijnopleiding/verledenVinoloog, Liquorist, Bieroloog van de Wijnacademie, SVH Wijnmeester, SVH Meesterkok, SVH Meestergastheer
SpecialisatieGastronomie van Wijnen- en Spijzen
Meest favoriete wijn of streekAlle goede en eerlijk geproduceerde wijnen

Passie voor wijn

Margriet en Ton Pinxten

Ik ben begonnen als kok en later geïnteresseerd geraakt in de combinatie van gerechten en bijpassende wijnen. Ik was dan ook benieuwd of ik als eerste kok in Nederland werd toegelaten op de Wijnacademie in 1980 en ja hoor het mocht!

Het combineren van gerechten en wijnen heb ik altijd als een professie gezien. Ik heb veel jonge koks in opleiding wegwijs gemaakt in deze materie. Tegenwoordig is het erg trendy om hierover te praten met als gevolg veel onzinverhalen maar gelukkig hoor en lees ik er ook verstandige dingen over.

Ik ben lid geworden van het Nederland Wijngilde omdat het een gevarieerde club van fijne leden is waarmee ik graag mijn kennis en ervaring op wijn- en kookgebied wil delen. De ervaringen en meningen van onze leden leiden vaak tot boeiende gesprekken.

Het gezamenlijk doel is om Wijngilde Utrecht kwalitatief op een nog hoger niveau te tillen. Dat dat gaat ons de komende jaren zeker lukken!

Ton Pinxten is bereikbaar via dit e-mailadres mailadres