NWG Nijmegen: Landelijke Proeverij Pinot Noir – Wereldwijd

Organiserend comité

Jos Peters en Theo Gasseling

Proefverslag

Op 15 februari 2022 mogen we weer wat meer van Mark Rutte en Hugo de Jonge i.v.m. de afbouw van de Coronamaatregelen. Dus wordt het tijd voor onze eerste proeverij in 2022 na de laatst gehouden Grauburgunder proeverij in oktober 2021. De beheerder van onze proeflocatie “Kerstendal” vindt dat het ook weer moet kunnen, dus beginnen we weer met frisse moed!

Maar welk thema is er aan de beurt? Eigenlijk Italië: Toscane rood. Maar dat is toch wat te kort dag voor het organiserende team.

Dan komt onze penningmeester Martijn er achter dat er ergens nog een Landelijke serie Pinot Noir Wereldwijd moet zijn.

Na enig zoekwerk komt de vergeten Landelijke Proeverij Pinot Noir – Wereldwijd te voorschijn uit de kelder van onze wijnmeester Jos Peters.

Maar wie wat bewaard die heeft wat! De series zijn nog in uitstekende conditie wat blijkt uit de proefnotities die opgenomen zijn in de presentatie onder de beschreven wijnen.

We begonnen onze eerste proeverij in het jaar 2022 natuurlijk met een wijn met belletjes! Een prachtige Cava Brut Reserva 2018 van Albet i Noya uit de Penedès. Een cava met veel fruit, mooie zuren en een prachtige mousse!

Het was inderdaad een Pinot Noir – Wereldwijd. We begonnen in Chili en via Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland, Zuid-Afrika, Italië, Nieuw-Zeeland eindigden we in de Verenigde Staten.

Meer informatie De presentatie met beschrijvingen van alle wijnen en de conclusies van de leden van de Commanderij het Rijk van Nijmegen vind je hier: