NWG Amsterdam: Argentinië

Geproefde wijnen:
1. Wit: Torrontes ‘Riserva’, Finca El Origen, Salta 2020;
2. Chardonnay, Catena, Mendoza 2020 ;
3. Rood: Bonarda ‘Ocasion’, Mairena, Mendoza 2018;
4. Pinot Noir , Saurus, Patagonië, 2017;
5. Cabernet Sauvignon ‘High Mountain Vines’ Catena, Mendoza 2020;
6. Altimus Blend, El Esteca, Calchaqui Valley 2016;
7. Clos de los Siete, by Michel Rolland, Mendoza 2018;
8. Malbec, Saurus, Patagonië 2020;
9. Malbec ‘Barrel Selection’ Salentein Valle de Uco Mendoza 2018;
10. Malbec ‘Primus’ Salentein Valle de uco Mendoza 2018.

Nu na lange tijd alle Corona beperkende maatregelen opgeheven zijn, konden wij bij Nederlands Wijngilde Amsterdam eindelijk weer samen komen om te proeven. We hadden veel te vieren. Niet alleen konden we weer proeven, maar voor het eerst op onze nieuwe locatie; De VerbroederIJ in Amsterdam Noord. Het beloofde een bijzondere proeverij te worden.

Per 1 januari zijn twee nieuwe bestuursleden aangetreden en heeft er een verschuiving in de bezetting plaats gehad. Het bestuur bestaat nu uit Steven (voorzitter), Arjan (secretaris), Ingrid (penningmeester) en Hans (wijnmeester).

De avond werd geopend door de nieuwe voorzitter en werden de twee vertrekkende bestuursleden even in het zonnetje gezet en hartelijk bedankt voor hun jaren lange inzet voor de vereniging. Zij ontvingen beiden een goede fles wijn en, hoe kan het anders in Amsterdam; een bos tulpen.

De rest van de avond stond in het teken van het wijnland Argentinië. Jan Vegter (MV) leidde de proeverij en nam ons mee door de prachtige wijngebieden. Hij liet ons kennis maken met verschillende inheemse druivenrassen en de verschillende hoogtes waarop wijngaarden liggen. Maar ook het door de ligging van het Andes, zo noodzakelijke irrigatiesysteem dat zorgt dat wijnbouw mogelijk is.