NWG Amsterdam: Dialectiekavond

Op donderdag, 7 maart organiseerde Wijngilde Amsterdam haar Dialectiekavond. Bij de dialectiekavonden gaat er het om dat de aanwezige leden en aspirant-leden de juiste keuzes kunnen maken bij tien blind te proeven wijnen.
Die keuze ging steeds tussen de zeer overtuigende verhalen van enerzijds Wijnmeester Joop Bremer en anderzijds secretaris Joke Scholtens. Neem nu de eerste wijn: een lekker frisse witte met een heel fijn sprankeltje.
Na het proeven van de wijn hielden de beide wijnkenners hun verhaal:. Joop: Zoals jullie allemaal kunnen proeven is dit een mooie Txakolina Katxina uit Spaans Baskenland. Welnee, riposteerde Joke, dit is een lekker frisse Vinho Verde uit het Noorden van Portugal. Daarna maakten de aanwezigen hun keuze. Baskenland of toch Portugal?
De verhalen van Joke en Joop werden steeds overtuigender, het kiezen voor het ‘juiste’ verhaal niet persé makkelijker.
Na vijf witte en vijf rode wijnen die door Joke en Joop met zorg waren uitgezocht, werd de winnaar vastgesteld. Deze had niet minder dan zeven van de tien wijnen goed en mocht als beloning een mooie fles mee naar huis nemen.
Een mooie inspirerende avond die we volgend jaar zeker graag willen herhalen.