NWG Nijmegen: Portugal, Lisboa en Tejo

Meer specifiek uit de streken Lisboa, Tejo en Setubal. Het proefteam bestaat uit Ben Boersema, Willem de Boer en Wil Lenders.

Wil is mede-eigenares van Albergue do Bonjardim, een biologische wijngaard in het midden van Portugal. De wijnen zijn door Wil zelf in Portugal ingekocht. De leverancier is: Wines of Tejo, in Almeirim (www.vinhosdotejo.com).

Mooiste wijn van de avond

We hebben gestemd op de mooiste wijn van de avond. De winnaar is de Vale de Lobos 2013 van Sociedad Agricola do Quinta da Ribeirinha. Leuk om te melden is dat deze quinta een echt familiebedrijf is, en dat alle stappen in het productieproces bij hen thuis plaatsvinden. De wijn is een 100% Touriga Nacional.

De wijnen:
1. Quinta da Bacalhôa 2015, Quinta da Bacalhôa
2. Logoalva 2016, Quinta da Lagoalva