NWG-Najaarsdag

Op deze zaterdag vergadert het landelijk bestuur met de voorzitters van de afdelingen. Ook de landelijk MWG-Wijnmeester vergadert met de NWG-Wijnmeesters uit de afdelingen. 's Middags is er een Masterclass, die voor alle leden toegankelijk is.

NWG Gouda: Dialectiek

De Brug Dunantlaan 1, Reeuwijk

Deze avond worden we door de wijnmeester in verwarring gebracht, de een verteld het correcte verhaal over de wijn en  de ander is gewoon aan het liegen.  Nou hebben we 2 wijnmeester die beide goed kunnen liegen, dat is in ieder geval de ervaring van de afgelopen jaren. We laten ons verrassen!!

€25

NWG Sneek – Sicilië

4-hospitality Wolkammersstraat 4-A, Sneek, Friesland

Op 29 november proeven we wijnen uit Sicilië

NWG Amsterdam: Champagne – Wie van de drie?

Verbroederij Johan van Hasseltweg 21, Amsterdam

Tijdens deze bijzondere proeverij proeven we steeds 3 mousserende wijnen. Welke van drie is de echte Champagne? Misschien nog interessanter is de vraag: Welke vinden we het lekkerst? Onze wijnmeester Hans Braam wil jullie graag het volgende daarover mededelen: Niet alleen werken we met duurdere wijnen dan normaal, ook het team van wijnmeesters is versterkt:

€15,00

NWG Breda: Familierelaties in de wijn

de Rooi Pannen - zaal Fellenoordstraat 93d, Breda

Inmiddels is het al twee jaar uitgesteld door de corona maar deze avond gaat ons lid Albert Buurlage toch verder met zijn presentatie over de familierelaties in de wijn:  Familierelaties 4 - Gearrangeerde Huwelijken 2 De proeverij is een vervolg op de proeverij van 2019, maar is zeker ook afzonderlijk te volgen. Alle wijnen deze avond

NWG Arnhem: Bourgogne

De Paperclip / zaal 4 Eiberstraat 16, Velp

December - Eindejaarsproeverij - Bourgogne Gastspreker Job de Swart - Master of Wine Proeflijst - Bourgogne

NWG Twente: Proefavond in duo’s.

Wijngaard Hof van Twente Suetersweg 2A, Bentelo, Nederland

Leden presenteren wijnen met een verhaal en maken er hapjes bij.

NWG Nijmegen: Toscane rood

Organiserend comité N.t.b. Inleiding Op 20 december 2022 proeven we wijnen uit de streek Toscane.

NWG Amsterdam: Huib & Max en de vliegende start in 2023

Verbroederij Johan van Hasseltweg 21, Amsterdam

HUIB is al jaren actief op culinair gebied. Hij was één van de pioniers van de Nederlandse tak van Slow Food en organiseert al meer dan vijftien jaar proeverijen van vooral kaas in combinatie met wijn (of soms ook bier). MAX is Provence-ofiel, heeft in de afgelopen dertig jaar het gebied zien ontwikkelen van een arme

€15,00