Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vignerons du Terroir (Champagneproeverij)

1 oktober 2023 @ 11:00 - 19:00

Derde editie met masterclasses én culinaire touch

Vignerons du Terroir, dé champagneproeverij van dit jaar, keert zondag 1 oktober terug naar het prachtige ConcertLab in Utrecht. Dit jaar staan er naast de champagne-importeurs ook gerenommeerde foodleveranciers voor bijpassende hapjes. Ook geeft champagne-expert Anja Vondenhoff maar liefst vier masterclasses. Hiermee hopen we zo veel mogelijk wijnprofessionals en champagneliefhebbers te bereiken.

Deelnemers

De champagne-importeurs die deze editie in ieder geval aanwezig zijn om een deel van hun assortiment proeven zijn: Champagne Moutardier Nederland, Dis Donc, Bubbel Broeders, Champagne Source, Halfes, Meer Bubbels, Mrs. Champagne, Pierre Ache, Puike Wijnen en Tasty Sparkling. Als foodleveranciers zijn onder meer Cru de Cacao (chocolade), Jamoneria by Rick (ham) en Het Kaasatelier (kaas) van de partij.

Masterclasses

Champagne-expert Anja Vondenhoff verzorgt liefst vier masterclasses. Elke masterclass duurt 30 minuten en heeft een eigen thema. Zo neemt Anja de professionals mee in de wereld van champagne & spijs en demonstreert ze het belang van goed glaswerk en de juiste temperatuur voor de optimale champagnebeleving. De masterclass Proef het verschil tussen magnum en fles is voor zowel professionals als consumenten te bezoeken. Voor consumenten verzorgt ze ook de masterclass Ontdek waarom champagnes van smaak verschillen en hoe champagne wordt gemaakt.

Praktische informatie

Professionals zijn welkom van 11.00 tot 16.00 uur en kunnen zich gratis registreren via Eventbrite. Voor deelname aan de masterclasses wordt een bijdrage van €9,95 p.p. gevraagd. Van 15.00 tot 19.00 uur is de proeverij open voor liefhebbers die zich willen onderdompelen in de champagnewereld. Tickets, inclusief toegang tot de masterclasses, zijn voor €39,75 verkrijgbaar via Eventbrite.

Gegevens

Datum:
1 oktober 2023
Tijd:
11:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Site:
https://vignerons-du-terroir.com/