Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NWG Najaarsdag incl. Masterclass

25 november 2023 @ 10:00 - 17:00

De jaarlijkse NWG Najaarsdag vindt op zaterdag 25 november plaats op en nader te bepalen centrale locatie.

Vanaf 10:00 uur is er een overleg met de voorzitters van de afdelingen en tegelijkertijd apart een overleg met de NWG-wijnmeesters van de afdelingen.

Ne de lunch is er een Masterclass, waar je je voor kunt inschrijven via de mail:

Beste leden,

Op 25 november 2023 zal er – aansluitend aan de vergaderingen van de voorzitters en het bestuur, en het NWG-Wijnmeestersoverleg – een fraaie wijnproeverij georganiseerd worden met als thema “tertiaire aroma’s van mooi gerijpte (top)Bordeaux”. Hierbij gaan we onder leiding van onze eigen landelijk NWG-wijnmeester 10 fraaie wijnen proeven.

En waarom Bordeaux? Uit dit gebied komen de meest schitterende wijnen, en het behoort zeker tot een van de allerberoemdste wijngebieden ter wereld. Juist het feit dat menig hogere Bordeaux zo fraai kan rijpen maakt deze wijnen geliefd. Maar oudere Bordeaux zijn steeds lastiger te krijgen, en vaak ben je aangewezen op wijnveilingen of op privé-kelders.

Op deze reis door de Bordeaux gaan we ervaren wat “leeftijd” doet met de wijn, en zullen we proberen te doorgronden of de bekende typiciteit van de diverse appellaties blijkt. Van de “lieflijke” Margaux naar de stoere “St. Estephe”.  Maar ook het “zoete einde” zal niet ontbreken. De volgende 10 wijnen worden er verwacht -in willekeurige volgorde:

Chateau Leoville Barton 1998 (St. Julien)
Chateau Canon-la-Gaffeliere 1998 (St. Emilion)
Chateau Sociando Mallet 1996 (Haut Medoc)
Chateau Giscours 2003 (Margaux)
Chateau Moulin Haut Laroque 2001 (Fronsac)
Chateau Calon Segur 2008 (St. Estèphe)
Domaine du Chevalier 2001 (Pessac Leognan)
Chateau Batailley 2009 (Pauillac)
Chateau Gravette de Vieux Chateau Certan 2012 (Pomerol)
Chateau Rieussec 1999 (Sauternes)

Wij rekenen erop dat jullie als wijnliefhebbers graag meedoen. Er is plaats voor max. 40 proevers, op volgorde van aanmelding! Leden hebben voorrang. Mocht er op 1 oktober nog plaatsen over zijn, dan zijn ook geïnteresseerde introducees welkom!

Veel leden hebben zich al aangemeld, dus doe het snel!

De entreeprijs is 40 euro pp voor leden (en in latere instantie 45 euro voor introducees). Om zeker te zijn van deelname dient de betaling van de leden uiterlijk 1 oktober ontvangen te zijn.

De betaalgegevens zullen per e-mail bevestigd worden – evenals het te gebruiken rekeningnummer, aangezien inschrijving pas definitief is na ontvangst  van de betaling.

Ook dit jaar zijn wij te gast op de proeflocatie van de afdeling Utrecht, in de Oosterkerk (Woudenbergseweg 44, 3701 BC) te Zeist, centraal gelegen in de prachtige omgeving tussen Utrecht en Amersfoort.
De wijnproeverij start om uiterlijk 13.30 uur en zal tot ongeveer 16.30 uur duren.
Lunch: Er is een eenvoudige lunch, tussen 12.30 en 13.15 uur. Mocht je mee willen lunchen voorafgaand aan de proeverij, dan ben je van harte welkom! De kosten voor de lunch zijn 8 euro (NB: voor bestuursleden  kosteloos).

Leden die aan de wijnproeverij (en lunch) willen deelnemen dienen zich hiervoor liefst z.s.m. aan te melden, per e-mail, bij de landelijk NWG-wijnmeester Gies Stolze (giesstolze(at)gmail.com). De aanmeldingen van de leden zullen op volgorde van binnenkomst worden gehonoreerd. Mocht een introducee ook interesse hebben, dan kan je dat in de e-mail wel vast aangeven.

Met vriendelijke groet,

namens het landelijk bestuur NWG,
Gies Stolze, landelijk wijnmeester