Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NWG Arnhem-Decemberproeverij Libanese wijnen

10 december 2019 @ 20:00 - 22:30

Decemberproeverij

(bovenstaande is een link)

Camille Karout van Libanon Wijnen (Gopic GBVA, België) is zo vriendelijk ons zelf een aantal wijnen te presenteren uit zijn collectie.

Libanon Wijnen is gespecialiseerd in het selecteren en verkopen van de lekkerste en meest bijzondere wijnen uit Libanon.

U vindt hier kwaliteitsproducten zoals de Aurora, Batroun Mountains “Biologisch gecertificeerd”, Cave Kouroum, Château Khoury “Biologisch gecertificeerd”, Château Qanafar en Domaine Cortbawi.

Meerdere wijnen van Libanon wijnen staan op de wijnkaarten van Michelin sterren restaurants en worden tijdens lunch of diner geserveerd.

Hertog Jan***, ‘T Zilte**, Aan tafel bij Luc Belling**, De Jonkman** enz.

 

Libanon is één van de oudste wijngebieden ter wereld. Het overgrote deel van de wijndruiven wordt geteeld in de Bekaa Vallei vanaf 900 meter hoogte en in de Batroun regio van 500 meter hoogte.

Droge zomers, koele nachten en een lange rijpingsperiode zorgen voor gebalanceerde wijnen met een typische kruidigheid. Naast de drie inheemse druiven, Obaideh, Merwah en Youssefi, worden ook Franse (internationale) druiven geteeld. Zoals Cinsault, Carignan, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Cabernet Franc, Grenache en Clairette.

Proeflijst Libanon

(bovenstaande is een link)

Gegevens

Datum:
10 december 2019
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie