Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NWG Amsterdam: Nederland Wijnland

3 januari @ 19:30 - 22:00

HET THEMA

In Nederland bloeit de wijnbouw als nooit tevoren, en de kwaliteit van Nederlandse wijnen bereikt nieuwe hoogten. De zorgvuldig geselecteerde druivensoorten gedijen goed in ons klimaat, wat resulteert in wijnen met unieke smaken en aroma’s. Van de heuvels in Limburg tot de uitgestrekte wijngaarden in Zeeland, elke regio draagt bij aan het groeiende succes van de Nederlandse wijnbouw. Wat begon als een experiment is nu uitgegroeid tot een serieuze en veelbelovende industrie. Nederlandse wijnmakers omarmen moderne technieken en traditionele methoden om wijnen te produceren die internationale erkenning verdienen. Het is tijd om deze lokale schatten te ontdekken en te genieten van een proeverij die de evolutie van Nederlandse wijn weerspiegelt.

Laat je verrassen door de frisse tonen van een a-typische Nederlandse Johaniter of Solaris of juist de volle smaak van een robuuste Nederlandse Pinot Noir. Dit wordt geen standaard proeverij van de bekende Nederlandse wijndomeinen, maar we proeven de verscholen parels van de Nederlandse wijnbouw, waaronder een zeer zeldzaam exemplaar uit een productie van slechts 600 flessen. Of je nu een doorgewinterde wijnliefhebber bent of nieuwsgierig naar lokale producten, deze Nederlandse wijnen zullen je aangenaam verrassen.

Patrick van der Fits, eigenaar van Nederlandse Streekwijnen neemt ons mee op deze wijntoer in de start van 2024. 100% Nederlands product, ‘van druif tot en met botteling’ vindt plaats op Nederlands grondgebied. Zijn wijnen zijn afkomstig van speciaal geselecteerde Wijnboeren uit geheel Nederland die dagelijks met veel passie, geduld en totaal respect voor de natuur aan het werk zijn om u een hoogwaardige, kwalitatieve wijn aan te bieden. Hij komt op de wijngaarden, bij de Wijnboeren thuis, weet wat er speelt en staat achter de denk- en werkwijze van deze ambachtelijke vaklieden!

Deze proeverij is niet alleen een kans om te genieten van heerlijke wijnen, maar ook om de inzet en toewijding van de Nederlandse wijnmakers te vieren.

ERBIJ ZIJN

De proeverij vindt – nog steeds – plaats in de VerbroederIJ aan de Johan van Hasseltweg 21 in Amsterdam-Noord. Inloop rond half acht, start van de proeverij kwart voor acht. De VerbroederIJ is te bereiken via de metro Noord-Zuidlijn (uitstappen bij station Noorderpark en dan nog een kleine tien minuten lopen) en ook met de pont (Pontaanlanding Oostveer). Voor degenen, die met de auto komen: parkeren is vanaf 1900 uur gratis. Als je er bij wilt zijn, meld je dan uiterlijk 27 december aan via mailadres a.krijgsman4@kpnplanet.nl. Maak  de deelnamekosten (15 euro voor leden en 25 euro voor aspirant-leden/introducées) over naar Bankrekening NL50 INGB 0007 7350 64 t.n.v. Wijngilde Amsterdam.

Gegevens

Datum:
3 januari
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

NWG AMSTERDAM
E-mail
Amsterdam@wijngilde.nl

Locatie

Verbroederij
Johan van Hasseltweg 21
Amsterdam, 1021 KN Nederland
+ Google Maps