Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NWG Amsterdam: Provence – even geen rosé

4 januari 2023 @ 19:30 - 22:00

€15,00

HUIB

is al jaren actief op culinair gebied. Hij was één van de pioniers van de Nederlandse tak van Slow Food en organiseert al meer dan vijftien jaar proeverijen van vooral kaas in combinatie met wijn (of soms ook bier).

MAX

is Provence-ofiel, heeft in de afgelopen dertig jaar het gebied zien ontwikkelen van een arme streek met slechte wegen en uitgestorven dorpen naar het vakantieparadijs voor velen met fraaie buitenhuizen en kleurrijke markten. Ook veel wijnen uit de streek hebben een zelfde ontwikkeling doorgemaakt, van simpele massa-wijnen tot vinologische hoogstandjes.

THEMA

Het thema van deze avond is Provence, wellicht het meest bekend van de “Rose” wijnen, maar onder het motto “Even geen rose” gaat Huib ons kennis laten maken met meer dan “rose” wijnen uit de Provence en wellicht komt er toch nog een bijzondere rose op tafel die we toch echt geproefd moeten hebben voordat de eerste zonnestralen weer op het terras verschijnen.

De proeverij wordt verzorgd door Huib van La Vie le Vin, hij en Max importeren wijnen uit Zuid Frankrijk vanaf de Franse Alpen tot de Pyreneeen en het eiland Corsica sinds 2007. Zij importeren uitsluitend wijnen die worden gemaakt met respect voor de natuur, oftewel er wordt niet met gif gespoten, geen kunstmest gebruikt en veelal met inheemse gisten gewerkt. Ze werken volgens de methode Agriculture Raisonnée of gecertificeerd Biologisch. Het zijn meestal familiebedrijven en ze werken allemaal met grote passie en respect voor de wijn, de druivenstokken en de omringende natuur.

ERBIJ

De proeverij vindt plaats in het De Verbroederij, Johan van Hasseltweg 21 in Amsterdam Noord. Ingang aan de terras zijde. Je bent vanaf 19.30 uur welkom. We starten om 19.45 uur en eindigen om 22.00 uur. Wil je deelnemen, maak dan voor 24 december 2022 het deelnamebedrag (leden 15 euro / niet leden 25 euro) over op NL50 INGB 0007 7350 64 t.n.v. Wijngilde Amsterdam onder vermelding van naam en datum proeverij.

Gegevens

Datum:
4 januari 2023
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€15,00
Evenement Categorie:

Organisator

NWG AMSTERDAM
E-mail
Amsterdam@wijngilde.nl

Locatie

Verbroederij
Johan van Hasseltweg 21
Amsterdam, 1021 KN Nederland
+ Google Maps