Laden Evenementen

« Alle Evenementen

NWG Amsterdam: De wijnen van Andalusie

6 maart @ 19:00 - 22:00

Andalusië, veel meer dan strand en koningssteden
Denk je aan Andalusië, dan denk je aan prachtige stranden, witte dorpjes en de schitterende Andalusische Koningssteden Sevilla, Córdoba en Granada. In Andalusië voel, ruik en proef je nog overal en altijd de Moorse geschiedenis. Wie heeft er niet eens het Moorse paleis Alhambra in Granada bezocht of heeft dat niet tenminste op zijn of haar bucketlist staan?

Andalusië: bakermat van de Spaanse wijn door de Feniciërs
Sinds de tijd van de Feniciërs is er wijnbouw in Zuid-Spanje. Dat zeevarende volk, grofweg uit het tegenwoordige Libanon, had in Zuid-Spanje een aantal koloniën aan de kust. Bij o.a. Cadiz, Malaga, Sexi en Adra. Vanuit Sexi (nabij het huidige Almuñecar) werd Granada gesticht. Vanuit hun koloniën brachten de Feniciërs druivenstokken verder Spanje in, al wel zo’n 1000 jaar voor Christus. Andalusische wijnen waren dus de eerste Spaanse wijnen!

Granada Wijnen: specialist in wijnen uit Andalusië
Als Spanje-liefhebbers komen wij al sinds 1998 zeer frequent in Andalusië, ons tweede thuis. Inmiddels importeert Granada Wijnen sinds 2012 direct van een flink aantal voornamelijk kleine familiebodega’s (wijnhuizen). Van vrijwel alle wijnhuizen waar wij mee werken, zijn wij exclusief importeur voor Nederland. Onze bodega’s bevinden zich in een groot gebied in de zuidelijke helft van Spanje. Van de Sierra de Gredos (nabij Madrid) tot Jerez, van Jerez tot Granada en van Almeria tot Valencia. Veel van onze bodega’s zitten in het prachtige Andalusië. Door de jaren heen sinds 1998 hebben we talloze wijnen uit Andalusië geproefd en er de mooiste uit geselecteerd. Granada Wijnen mag zich na al die jaren dan zonder overdrijving ook wel specialist in Andalusische wijnen noemen. Inmiddels bieden we ook enkele pareltjes uit het noorden van Spanje, zoals biologische wijnen uit Rioja Alta.

ERBIJ ZIJN

De proeverij vindt – nog steeds – plaats in de VerbroederIJ aan de Johan van Hasseltweg 21 in Amsterdam-Noord. Inloop rond half acht, start van de proeverij kwart voor acht. De VerbroederIJ is te bereiken via de metro Noord-Zuidlijn (uitstappen bij station Noorderpark en dan nog een kleine tien minuten lopen) en ook met de pont (Pontaanlanding Oostveer). Voor degenen, die met de auto komen: parkeren is vanaf 1900 uur gratis. Als je er bij wilt zijn, meld je dan uiterlijk  28 februari aan via mailadres a.krijgsman4@kpnplanet.nl. Maak  de deelnamekosten (15 euro voor leden en 25 euro voor aspirant-leden/introducées) over naar Bankrekening NL50 INGB 0007 7350 64 t.n.v. Wijngilde Amsterdam.

Gegevens

Datum:
6 maart
Tijd:
19:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

NWG AMSTERDAM
E-mail
Amsterdam@wijngilde.nl

Locatie

Verbroederij
Johan van Hasseltweg 21
Amsterdam, 1021 KN Nederland
+ Google Maps