Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Concours le Vin en Direct, NK Blindproeven 2020

13 september 2020

Nieuwe datum: zondag 13 september 2020

De beslissing bleek noodzakelijk en heeft uiteraard verschillende consequenties, waarvan de meeste gelukkig te overzien zijn en sommige zelfs positief genoemd kunnen worden. Zo borgen we de continuïteit van het evenement en houden we meer dan ooit rekening met relevante gezondheidsaspecten voor zowel deelnemers, bezoekers, partners en personeel als het eigen organisatieteam. De opzet van de wedstrijd én de kans om de Nederlandse eer te verdedigen op het WK Blindproeven op zaterdag 10 oktober 2020 in Bordeaux blijven ongewijzigd.

Inschrijvingen

Met 24 inschrijvingen zit het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven in principe vol en alle inschrijvingen blijven gehandhaafd; opnieuw aanmelden is dus niet nodig. Eventuele aanpassingen in teams worden uiteraard zonder mankeren doorgevoerd.

Samen

Samen met alle teams, onze partners en medewerkers maken we het CONCOURS LE VIN EN DIRECT ook in september het sportieve, feestelijke en succesvolle evenement waar iedereen met genoegen naar uitkijkt, aan meewerkt en meedoet.

Voor vragen en nadere informatie over dit bericht of het CONCOURS LE VIN EN DIRECT, het NK Blindproeven: fred@fred-nijhuis.nl

Maar het CONCOURS LE VIN EN DIRECT is ook in andere opzichten uniek en onderscheidend ten opzichte van andere competities.

Hierbij 10 van de belangrijkste redenen waarom het NK Blindproeven de leukste, beste en belangrijkste blindproefwedstrijd in Nederland is geworden, niet in de laatste plaats dankzij de inbreng en deelname van enthousiaste vooraanstaande professionals en gepassioneerde particuliere kenners en liefhebbers.

 1. Het NK Blindproeven is de enige proefcompetitie in Nederland met internationale betekenis; namelijk de selectie van het team dat Nederland zal vertegenwoordigen op het WK en zich daar zal meten met andere toppers uit meer dan 20 landen.
 2. Een hoofdprijs van € 2.500,00 in contanten en een aanvullende prijs t.w.v. € 1.000,00 voor de winnaars met waardevolle prijzen voor de reservekampioenen (2e en 3e plaats).
 3. Professioneel, volstrekt objectief en zonder commercieel oogmerk.
 4. Gericht op de selectie van de beste proevers.
 5. 12 wijnen, zowel mousserend als stil, wit als rood en droog als zoet en versterkt.
 6. Onderscheidende wijnen, maar altijd kenmerkend voor hun samenstelling en/of herkomst en uiteraard op een hoog en breed erkend kwaliteitsniveau.
 7. Een structuur die een even zinvolle als sportieve en leuke wedstrijd garandeert.
 8. Een reële, evenwichtige en relevante puntentelling met de meeste punten voor herkomst en samenstelling. Aanvullend punten voor o.a. het oogstjaar, maar dan gerelateerd aan de herkomst om de kans op willekeurige keuzes te beperken.
 9. Teams van 4 proevers; meer of minder is niet toegestaan uit respect voor gelijkwaardige belangen van alle deelnemers en geborgd in de reglementen van de competitie. Een coach als vijfde teamlid is toegestaan; deze proeft niet mee.
 10. Additionele activiteiten met wijnen, smakelijke versnaperingen, gadgets en leuke verrassingen. Ook leuk voor toeschouwers, zoals gasten van de deelnemers!